Ik doe mee!

Vrijwilliger worden 

Het Leger des Heils zet zich in voor mensen die geen helper hebben. Mensen die er – om wat voor reden dan ook – vaak alleen voor staan en nergens anders terecht kunnen, zoals: dak- en thuislozen, mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis, (ex)verslaafden, tienermoeders, slachtoffers van mensenhandel, kinderen in crisissituaties en eenzame ouderen. Dit gebeurt door betaalde medewerkers en vrijwilligers.

Wil jij graag je talenten inzetten en een helper voor deze mensen zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! Het Leger des Heils heeft altijd plaats voor vrijwilligers. Met jouw talenten en mogelijkheden kan je een brug bouwen tussen de samenleving en de mensen die wij helpen. Ons aanbod voor vrijwilligerswerk is enorm breed. Zo kan je meewerken in één van onze kledingwinkels, collecteren voor het Leger des Heils, soep uitdelen aan dak- en thuislozen, activiteiten organiseren voor eenzame ouderen, een maatje zijn voor iemand die in de schuldhulp zit, mensen meenemen naar de kerk of naar een sportclub, scouting geven aan kinderen of mensen een onvergetelijke vakantie bezorgen tijdens onze sociale vakantieweken.

Samenleven doe je dus niet alleen

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor vrijwilligerswerk je doet. Of je nu iedere week bij ons langskomt of alleen wanneer het je uitkomt: jouw inzet maakt een groot verschil voor de mensen aan de rand van de samenleving. Samen met meer dan 6.000 medewerkers en 12.000 vrijwilligers – en nog vele miljoenen wereldwijd- strijd jij mee voor een maatschappij waarin ieder mens mee kan doen. Want: samenleven doe je niet alleen!

Als vrijwilliger bij het Leger des Heils krijg je de mogelijkheid om:

  • nieuwe vaardigheden te leren die goed staan op je cv;
  • op te trekken met inspirerende mensen, zoals onze deelnemers (cliënten) tot Leger des Heils-medewerkers, heilssoldaten en andere vrijwilligers;
  • je blik op de maatschappij te verbreden door mensen te ontmoeten in totaal andere leefomstandigheden;
  • op plaatsen te komen waar je normaal gesproken niet zo gemakkelijk komt;
  • een verschil te maken in de levens van mensen, door samen met ons te strijden tegen armoede en onrecht;
  • iets te proeven van waar het Leger des Heils voor staat en wat het gelooft.

Heb jij specifieke talenten waarmee je jouw buurt of wijk graag van dienst wilt zijn en vind je geen geschikte vacature? Vul dan jouw gegevens hier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om te kijken of wij iets hebben dat bij jou past.

 

Schrijf je in als vrijwilliger!