Arbeidsvoorwaarden

Goed zorgen voor een ander begint bij goed zorgen voor jezelf. Daarom krijg je bij het Leger des Heils prima arbeidsvoorwaarden en allerlei mogelijkheden om door te leren.

Salarisschalen

Om eerlijk te bepalen hoeveel onze medewerkers verdienen, gebruiken we salarisschalen. Zo krijgt iedereen een salaris dat past bij de complexiteit van je functie. Hoeveel je gaat verdienen hangt onder andere af van je opleiding, werkervaring en leeftijd.

Cao en arbeidsvoorwaarden

Omdat we werken in verschillende sectoren, hebben we veel verschillende cao’s (zoals Sociaal werk, Verpleging/Verzorging/Thuiszorg of Jeugdzorg). Binnen de arbeidsvoorwaarden en de cao die bij jouw functie passen kun je individuele keuzes maken.

Pensioen en verzekeringen

Ook goed om te weten: al onze medewerkers zijn aangemeld bij een pensioenfonds. Voor de meesten is dat het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Anderen vallen onder het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Daarnaast krijg je als Leger des Heils-medewerker korting op bepaalde verzekeringen.

Omdat je zelf wilt groeien

We vinden het belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen in je werk. Daarom heeft het Leger des Heils haar eigen Academie met een groeiend aanbod van (gecertificeerde) trainingen en opleidingen. Volgens de beroepseisen én heel praktisch gericht op je eigen werkomgeving. Opleidingen zijn bijvoorbeeld kinder- en jeugdcoaching, contextueel en systeemgericht werken, intervisorentraining, of timemanagement en zelfmanagement. Zo haal je het beste uit jezelf.

Klinkt goed? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.