“Ik geniet van de gesprekken met mensen”

Danique Groen werkt als afstudeerstagiaire op de afdeling corporate communicatie. Ze werkt als redacteur en doet onderzoek naar het online bereik van Strijdkreet.nl. “Het inspireert mij om te zien en laten zien wat God in mensenlevens doet.”

Wat doet een afstudeerstagiaire precies?

“Ik werk als redacteur van de InterCom en Strijdkreet. Ik mag vaak op pad om mensen te spreken en verhalen te maken. Ik krijg de kans meer te leren over het maken van video’s, houd sociale mediakanalen bij en werk daarnaast aan mijn afstudeeronderzoek over de online content van Strijdkreet.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“De verscheidenheid aan taken en contact met verschillende lagen binnen de organisatie spreken mij aan. Het corporate communicatieteam is professioneel, gepassioneerd en persoonlijk betrokken. De communicatie is ‘open’, er is alle ruimte voor feedback. Zo helpen we elkaar, de groep en het uiteindelijke werk te ontwikkelen. Ik ben stagiaire, maar ik ervaar dit label nooit als zodanig. Vanaf dag één kreeg ik verantwoordelijkheden en elke dag leer ik nieuwe dingen en kan ik mijzelf ontwikkelen. Het is voor mij onmisbaar dat ik mijn geloof kan beleven in mijn werk. Ik mag met mensen spreken over wat God in hun leven doet en daar de juiste woorden bij vinden voor een artikel. Ik geniet van het maken van mooie verhalen.”

Waarom heb je voor het Leger des Heils gekozen?

“Op dit moment zit in mijn laatste jaar van mijn HBO-studie Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik zocht een plek waar ik veel kan leren en die aansluit bij wie ik ben: dat maakt het Leger des Heils voor mij de ideale plek. De professionaliteit en groei van de organisatie bieden kansen en door de betrokkenheid van collega’s voel ik mij welkom.”

Ik ben stagiaire, maar ervaar dit niet als zodanig. Vanaf dag één kreeg ik verantwoordelijkheden en elke dag leer ik nieuwe dingen." - Danique Groen, Stagiaire redacteur corporate communicatie