Vind je het belangrijk dat kleding een tweede leven krijgt en wil je bijdragen aan een circulaire economie? Dan is een baan bij ReShare iets voor jou.
Het Leger des Heils is wereldwijd actief met inzamelen en verspreiden van tweedehands kleding. Het langs de deuren gaan met de voddenkar was één van onze eerste activiteiten. Bijna 130 jaar later hebben we een complete logistiek en een efficiënte bedrijfsvoering in huis, ondergebracht bij de divisie ReShare. We zijn marktleider op het gebied van textielinzameling met circa 26 miljoen kilo ingezamelde kleding per jaar.

Bestemming kleding
De ingezamelde kleding geven we aan mensen in nood of wordt verkocht, bijvoorbeeld in de eigen tweedehands kledingwinkels, de ReShare Store. Deze frisse, eigentijdse tweedehands kledingwinkels hebben een sociaal karakter en zijn er voor iedereen: of je nu weinig te besteden hebt of graag tweedehands koopt vanuit milieuoogpunt óf omdat je iets unieks wilt. De opbrengsten uit textielverkoop komen volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, bijvoorbeeld aan projecten met tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie.

Recycling
ReShare zet zich in voor het sluiten van de textielkringloop door op zoek te gaan naar manieren van hoogwaardige recycling. Met de nieuwste innovatie, de Fiber Sort Machine, doen we een belangrijke stap in het proces om van niet-bruikbare textiel nieuwe stoffen te maken. Zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, wat een gunstig effect heeft op het milieu.

Organisatie
Er zijn ongeveer 80 mensen in dienst bij ReShare, verdeeld over Logistiek, Communicatie & Public Affairs, Financiën & Administratie, Sales, Retail en HR. Daarnaast zijn er zo’n 250 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief in onze sorteercentra en winkels. Ook hebben we zo’n 100 vrijwilligers die ons helpen.

Meer weten?
Ben je benieuwd naar het werk van ReShare? Kijk dan voor meer informatie op www.reshare.nl of www.resharestore.nl.