Uit het leven halen wat er in zit. Voor mensen die verpleging of verzorging nodig hebben is dat niet zo vanzelfsprekend. Maar jij voelt je thuis in de psychiatrie, verslavingszorg en bemoeizorg en vindt het een uitdaging om zorg te leveren aan mensen die vaak geen vertrouwen meer hebben in de hulpverlening.

De verpleegkundigen en verzorgenden van het Leger des Heils bieden zorg aan mensen die onbereikbaar zijn voor de reguliere zorg. Het gaat om mensen die liever niemand bij zich laten komen (zorgmijders) of voor wie gewone zorg niet mogelijk is vanwege een verslaving, psychiatrische problemen of een vervuilde woning. Of omdat ze helemaal geen woning hebben.

Samen met je collega’s zorg je voor onze deelnemers. Mensen die verblijven in onze 24-uursinstellingen, maar ook aan mensen die nog thuis wonen. Het werken met deze doelgroep vraagt veel creativiteit en een open houding. Soms sta je vijf of zes keer voor een dichte deur voor iemand je binnenlaat en je de zorg kunt leveren die jij nodig vindt. Maar dit is juist wat het werken met deze doelgroep zo eindeloos fascinerend maakt.

Jij maakt onze zorg beter

Een deel van je werk bestaat uit verpleegtechnische handelingen en ondersteuning bij de dagelijkse behoeften. Maar je coördineert bijvoorbeeld ook de zorg en begeleiding. Als verpleegkundige of persoonlijk begeleider schrijf je samen met je deelnemers een zorgleefplan en ga je er samen voor om die doelen te halen. Jouw zorg bepaalt de kwaliteit van wonen en leven van onze deelnemers. Je helpt hen om gezond te eten en leven, en genieten van de dagelijkse dingen. Bij het Leger des Heils is veel ruimte voor eigen initiatief, want we willen onze zorg elke dag verbeteren. We staan altijd open voor ideeën. Met jouw frisse blik en scherpe plannen maken we onze zorg nog beter.

Jouw zorg is waardevol. En wil je de helper zijn voor degene die niemand meer helpt? Bekijk de vacatures en ontdek hoe we bij elkaar passen.

Onze collega's