Zwemmaatje voor John (62) in Amsterdam

Ben jij een firme zwemmer en wil je iets doen voor iemand in een kwetsbare positie?

John heeft twintig jaar lang waterpolo gedaan en was toen bijna dagelijks in het zwembad te vinden. Hij werkte daarnaast bij een luchtvaartmaatschappij en heeft veel landen bezocht. Door onvoorziene omstandigheden kwam hij bij het Leger des Heils terecht, waar hij nu in de maatschappelijke opvang woont. John mist het zwemmen enorm en zoekt daarom een maatje die wekelijks met hem naar het zwembad wil. Hij hoopt dat het maatje net als hij een firme zwemmer is. Omdat hij soms vergeetachtig is en wankel, lukt het hem niet meer om alleen te gaan. Er zal daarom ook een verpleegkundige mee gaan in verband met valpreventie. Lijkt het jou leuk om samen met deze meneer te zwemmen, neem dan contact met ons op!

 • Je bent sociaal betrokken en wil graag iets doen voor een ander;
 • Je bent beschikbaar voor de periode van een jaar;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep en de nodige levenservaring;
 • Je bent bereid de cursus Ondersteunend Vrijwilligerswerk te volgen;
 • Je ontvangt op dit moment geen zorg of hulpverlening van het Leger des Heils;
 • Je respecteert de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

 • Een persoonlijke band opbouwen met een medemens in nood, maatjes ervaren dit vaak als iets heel bijzonders;
 • Waardering, gezelligheid en begeleiding;
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Goede begeleiding in de vorm van trainingen en intervisie;
 • WA-verzekering;
 • Onderdeel zijn van een organisatie die zich inzet voor de kwetsbare naaste.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: http://www.legerdesheils.nl

Het Maatjesproject:
Het Leger des Heils heeft een groot en gevarieerd aanbod aan zorg en hulpverlening. Cliënten die na een intensief zorgtraject in een opvang weer zelfstandig gaan wonen, hebben vaak een zeer beperkt sociaal netwerk. Juist dan is er grote behoefte aan sociaal contact. Hetzelfde geldt voor cliënten die moeite hebben met zelfstandig blijven wonen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het inzetten van maatjes een goed middel kan zijn om sociaal isolement en terugval tegen te gaan.

Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie? We komen graag met je in contact. Bel of mail ons, dan kunnen we samen kijken of er een match is!

Contactpersoon en informatie:
Laura Vrijsen, 06-22102334 en Marieke van der Schoor, 06-12223149
maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl

Voor meer informatie zie onze website: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/vrijwilligers
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!