Woonbegeleider multi-problematiek in Leidsche Rijn (24-32 uur p.w.)

Kom jij onze bewoners die kampen met verslaving en psychiatrische problemen en/of verstandelijke beperkingen, de begeleiding en zorg geven waardoor ze zelfstandig kunnen functioneren?
 

Wat je doet
Jij en jouw werk als woonbegeleider bij ons doen ertoe! Samen met je collega’s zorg je in de basis voor een gestructureerde dag met en voor onze bewoners. Naast woonbegeleider ben je ook persoonlijk begeleider voor een aantal bewoners. Je maakt  individuele begeleidingsplannen, neemt hierin de regie, zorgt voor een goede administratie en samenwerking met zowel bewoners als collega’s. Samen werk je aan stabilisatie van hun leven vanuit de visie van herstelgericht werken. Dit doe je in overleg met de trajectcoördinator. Je stimuleert de bewoners tot deelname aan de dagelijkse activiteiten die zijn afgestemd op persoonlijke ambities en mogelijkheden.

We maken afspraken over middelen gebruik, ook hierbij is herstelgericht werken en het zoeken naar de mens essentieel. Belangrijke waarden daarbij zijn dat we samenwerken met de bewoners, betrouwbaar en betrokken zijn. Als hulpverlener speel jij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de deelnemers. We geloven er namelijk in dat jij met jouw specifieke talenten de ander kunt helpen. Daarom is iedereen  bezig met reflectie en streven we naar een grote mate van zelfkennis om de cliënten centraal te kunnen stellen. We faciliteren hierin met trainingen en coaching.

 

Wij vragen

 • Minimaal een relevante MBO 4 opleiding afgerond met daarbij kennis van en/of ervaring met verslavingsproblematiek. Kandidaten met levens- en werkervaring zijn bijzonder welkom;
 • Je kunt goed omgaan met zorgmijding en weet gepaste bemoeizorg te leveren. Dit doe je door methodisch, doelgericht en creatief te werken;
 • Aangezien we 24-uurs zorg bieden verwachten wij van je dat ook beschikbaar bent voor nachtdiensten;
 • Zelfstandig, pro-actief, coachend en gedreven om in je eigen professionele leven te investeren;
 • Om kunnen gaan met verbale agressie en weten hoe je de-escalerend op moet treden;
 • Je bent een teamplayer, wat inhoudt dat je actief de samenwerking zoekt met collega’s en open staat voor het geven en ontvangen van feedback;

Je hebt een positief Christelijke geloofsovertuiging en kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Wij bieden

 • Werk dat voldoening geeft en een werkplek waar je fijn kunt samenwerken en veel kunt leren (o.a. door training en coaching);
 • Wij stimuleren interne doorgroei en kijken graag met je mee hoe we dit vorm kunnen geven;
 • Afhankelijk van werkervaring inschaling in functiegroep 6, min. € 2.190,- en max. € 3.076,- van de CAO Sociaal Werk bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Een eindejaaruitkering van 8,3%;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Je bouwt een loopbaanbudget op en kunt kiezen voor de collectieve ziektekostenverzekering en het fietsplan;
 • Bij een wederzijds positieve klik bieden we een contract voor bepaalde tijd wat later omgezet kan worden in onbepaalde tijd.

Over het Leger des Heils
Domus Leidsche Maan is een beschermde woonvoorziening waar 24 uur per dag begeleiding is voor 40 (chronisch) harddrugsverslaafden. Bewoners hebben vaak ook psychiatrische problemen en moeite met begrip (LVG/NAH). Zij krijgen er de zorg en begeleiding die ze nodig hebben, die is erop  gericht dat zij zoveel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren.

Met een persoonlijk begeleider stelt elke cliënt doelen op die passen bij zijn of haar wensen, dromen en mogelijkheden voor de toekomst. Belangrijke onderdelen zijn structuur van de dag, goede verzorgen van zichzelf, zorg voor de omgeving, dagbesteding en/of werk.
Over het gebruik van alcohol en drugs worden afspraken gemaakt. We moedigen bewoners aan om af te kicken en helpen hen daarbij, maar stellen dit niet als voorwaarde. Op die manier blijft onze hulp ook toegankelijk voor de meest kwetsbare mensen, zij die niet meer van hun verslaving af komen.

Bij de begeleiding werken we nauw samen met collega-hulpverleners op het gebied van verslavingszorg, psychiatrie, schuldhulpverlening en werk. Zo kunnen wij onze bewoners ondersteuning geven op allerlei gebieden. We bieden een totaalpakket, afgestemd op de behoefte van de hulpvrager met als doel dat cliënten zo zelfstandig mogelijk mee doen in de samenleving.
 

Lijkt dit je wat?
Graag lezen wij dan hoe jij als woonbegeleider jouw bewoners methodisch, doelgericht en creatief begeleidt en wat jij daarbij belangrijk vindt. Stuur dat, met jouw motivatie en CV via de "solliciteer” button.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rachel van Leeuwen, Locatiemanager Leidsche Maan via 06 – 2576 5538.