Woonbegeleider Laagdrempelige Opvang Utrecht (28-32 uur p/w)

Deelnemers ondersteunen om weer de regie in hun leven te nemen, dát is wat wij doen bij onze Laagdrempelige Opvang. Iets voor jou?
 

Wat je doet
Als woonbegeleider bij Het Leger des Heils doe jij ertoe. Vanuit de herstelgerichte visie stimuleer je cliënten om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten die zijn afgestemd op hun ambities en mogelijkheden. Tegelijk ben je persoonlijk begeleider van een aantal cliënten. Je stelt samen een begeleidingsplan op met als doel de zelfstandigheid van de cliënt te ondersteunen. Hierbij kun je sparren met de trajectcoördinator en locatiemanager.

Als hulpverlener heb jij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de cliënten. We geloven er namelijk in dat jij met jouw specifieke talenten de ander kan helpen. Daarom is iedereen bij ons bezig met reflectie. We streven naar een grote mate van zelfkennis zodat je de cliënten centraal kunt stellen. We faciliteren hierin door trainingen en coaching.

 

Wij vragen

 • Je hebt hart voor onze cliënten en bent gemotiveerd om hen verder te helpen;
 • Een afgeronde sociaal/pedagogische opleiding op minimaal MBO-4 niveau. Kandidaten met meer werk- en levenservaring zijn bijzonder welkom;
 • Bij voorkeur kennis en/of ervaring op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg;
 • Je bent invoelend en durft initiatief te nemen in contact met onze bewoners;
 • Je weet een goede balans te vinden tussen zorgmijding en bemoeizorg, hierin ben je creatief, integer en vasthoudend;
 • De Nederlandse taal beheers je in woord en geschrift;
 • Je hebt een Christelijke geloofsovertuiging en kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Wij bieden

 • Werk wat professioneel en persoonlijk voldoening geeft, een werkplek waar je fijn kunt samenwerken en veel kunt leren (door middel van coaching en trainingen);
 • Wij stimuleren interne doorgroei en kijken graag met je mee hoe we dit vorm kunnen geven;
 • Afhankelijk van ervaring inschaling in schaa 6, min. € 2.190,- en max. € 3.076,- van de CAO Sociaal Werk bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Een eindejaaruitkering van 8,3%;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Je bouwt een loopbaanbudget op en hebt de mogelijkheid gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering en het fietsenplan;
 • Bij een wederzijds positieve klik bieden we een contract voor bepaalde tijd wat later omgezet kan worden in onbepaalde tijd.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is gericht op kwetsbare mensen die hulp nodig hebben en het niet alleen redden. Hierbij hebben wij de focus op mensen bij wie zich problemen op meerdere leefgebieden voordoen en die geïsoleerd dreigen te raken of dat al zijn: mensen zonder helper. Onze hulp en ondersteuning is hierbij gericht op het herstel van het gewone leven.

De Laagdrempelige Opvang (LDO) is een 24-uurs woonvoorziening en biedt opvang en begeleiding aan 36 personen die uit een situatie van dakloosheid komen. Het gaat om de locatie aan de Oudwijkerveldstraat De begeleiding is herstel ondersteunend waarbij het terugkrijgen van eigen regie centraal staat.
Cliënten doorlopen daarbij een traject van gemiddeld 6-8 maanden waarbij er gewerkt wordt aan tien leefgebieden (financiën, dagbesteding, etc), waarvan het vinden van stabiele huisvesting prioriteit heeft.
 

Lijkt dit je wat?
Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie met CV en motivatiebrief.  Deze kun je uiterlijk 23 juli 2019 insturen door middel van de online sollicitatiebutton.
Voor meer informatie over de vacature kan je telefonisch contact opnemen met Cor Zwaans  (Locatiemanager) via het nummer 06 - 2152 0840