Woonbegeleider/Gezinscoach (HBO) Extramuraal Terneuzen voor 28-36 uur per week

Ben jij de ambulante professional die voor onze cliënten in Zeeuws-Vlaanderen het verschil kan maken?

Als Woonbegeleider/Gezinscoach motiveer je het gezin/de cliënt en stimuleer je de eigen mogelijkheden, zodat het gezin/de cliënt in de toekomst weer zelfstandig verder kan gaan, openstaat voor aanvullende hulp of leert om te gaan met de beperkingen. Je verheldert de problematiek door middel van het verzamelen van informatie over het betreffende gezin/de betreffende cliënt. In gezinnen ben je ook gericht op het bevorderen van een veilig opvoedingsklimaat. Je werkt systeemgericht.

In deze functie werk je in samenwerking met de cliënt aan zijn zorgplan. Hierin geef je uitvoering aan het hulpverleningsproces en begeleid je richting gedragsverandering en hulp bij omgang relaties/opvoeding. Je biedt hele praktische hulpverlening op het gebied van o.a. huishouding, zelfzorg en financiën, signalering, stimulering en activering. Je helpt de cliënt met conflictbemiddeling en belangenbehartiging en schakelt samenwerkingspartners in en onderhoudt de contacten met hen. Ook kun je hele gezinnen ondersteunen, met of zonder Jeugdzorgkaders, en geeft daarin ook jeugdhulp aan kinderen.

Ben jij de allround professional, die stevig in zijn/haar schoenen staat met minimaal een afgeronde HBO-opleiding (MWD of SPH)? Dan zoeken we jou!
Je hebt goede sociale en agogische vaardigheden voor het begeleiden, stimuleren en motiveren van de doelgroep. Je hebt kennis van multi-problematiek en kent relevante hulpverleningsmethodieken. Daarnaast heb je goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
Verder ben je (bij voorkeur) SKJ-geregistreerd en ervaren in het begeleiden van ouder-kindrelaties en jeugdhulp. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en bent bereid om zowel tijdens kantooruren als zo nodig in de avonduren en weekeinden te werken.

Je bent een betrokken christen en vanuit deze levensovertuiging kun je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg van harte onderschrijven.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening). Deze loopt van € 2.627,-- tot € 3.742,-- per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3% en kun je gebruik maken van diverse andere regelingen. We bieden je een contract aan voor de duur van een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • opname pensioenfonds PFZW
  • mogelijkheid tot deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. 

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen.
Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl

Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen:
Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen geeft ondersteuning, begeleiding en hulp aan mensen en gezinnen die moeite hebben met het zelfstandig wonen. Dreigende huisuitzetting of juist de weg terug naar zelfstandig wonen is vaak de aanleiding voor hulpverlening. Ook mensen die uit detentie komen, willen wij helpen een nieuwe start te maken in de samenleving. Een kenmerk van onze doelgroep is dat cliënten veelal te maken hebben met meervoudige problemen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, schulden, sociaal-psychische problemen en/of onvoldoende sociale vaardigheden en opvoedingsproblemen.
Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen biedt Ambulante Woonbegeleiding, ’10 voor Toekomst’ en Grijs Genoeg(en). Daarnaast biedt het team huisvesting aan langdurig daklozen (Housing First).

Solliciteer dan zo snel mogelijk op deze vacature. Graag ontvangen we van jou de volgende documenten:

  • je cv
  • je motivatie voor dit werk (geef hierin ook een uitleg van je christelijke levensovertuiging).

Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten bij gelijke kwaliteiten voorrang.

Vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Gerdien Verkouter (clustermanager) op 06-15627164.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.