Woonbegeleider De Heem Veldwijk, Woerden (28-32 uur)

“Je ziet hoe fijn bewoners het vinden om zoveel ruimte om zich heen te hebben. Ook doet het bewoners goed als je bij hen op bezoek komt. Mijn favoriete bezigheid, in de avonduren, is verhalen halen bij bewoners.” - Nina, woonbegeleider De Heem Veldwijk -
 
In het buitengebied van Woerden biedt De Heem Veldwijk mensen een thuis na een vaak roerig leven. Door een verstandelijke beperking, in combinatie met verslavings- en psychiatrische problemen, kunnen onze bewoners niet meedoen in de samenleving. Het grote, groene terrein zorgt voor minder prikkels en biedt ruimte en vrijheid. Bonusvoordeel: jij haalt met gemak je 10.000 stappen.
 

Je ondersteunt bewoners om een zo’n normaal mogelijk leven te leiden. Dit doe je door het aanbieden van structuur en het stimuleren van dagbesteding. Op het terrein is een fietswerkplaats, een houtbewerkingsschuur en uitgebreide tuin met dieren. Samen met het team zoek je telkens naar manieren om aan te sluiten bij de bewoners. Herstelgericht werken en oog voor de mens achter de problematiek is van essentieel belang. Je werkt met bewoners samen en bent betrouwbaar en betrokken. Je bent proactief en hebt een signalerende rol. Daardoor weet je agressie te voorkomen of beperken.
 

  • Een afgeronde MBO4 opleiding richting maatschappelijke zorg en/of verpleegkunde
  • Je werkt vanuit je hart en je maakt makkelijk verbinding met de deelnemers;
  • Je bent bekend met competentiegericht werken aan herstel van het gewone leven;
  • Je kunt kritisch zijn, reflecteren op je eigen handelen en beschikt over ‘natuurlijk’ overwicht;
  • Een rijbewijs is nodig i.v.m. de locatie en het vervoer van onze bewoners;
  • Gezien de balans in het team, hebben wij voorkeur voor iemand van >30 jaar die al ervaring heeft met deze doelgroep.
  • Een positief christelijke geloofsovertuiging en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

 

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je veel kunt leren.
Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 6, minimaal €2.291,- en maximaal €3.279,- van de CAO Welzijn en maatschappelijke dienstverlening bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 
Bij deze CAO hoort ook een eindejaaruitkering van 8,3%. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Bij een wederzijds positieve klik, bieden wij je eerst een bepaalde tijd contract met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.

De Heem Veldwijk is een beschermde woonvorm (Domus-plus) voor volwassenen met een verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met verslaving en/of psychiatrische problematiek.
De meeste bewoners hebben vanaf hun jeugd met veel afwijzing, overschatting en onveiligheid te maken gehad. Veelal hebben zij een onrustig leven achter de rug waarin criminaliteit, middelengebruik en dakloosheid gespeeld hebben.
Meer weten over De Heem Veldwijk? Bezoek de website.
 

Enthousiast geworden?
We zien je brief graag komen. Stuur je sollicitatie met motivatie en CV graag uiterlijk 11 oktober 2020 toe. De sollicitatiegesprekken worden binnen twee weken na sluitingsdatum gepland.
Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met locatiemanager Wilma Rozenga 06 - 10192829.