Woonbegeleider Dag- en Nachtopvang vanaf 24 uur per week

Op zoek naar een dynamische werkomgeving waarbij elke dag weer een verrassing is? In de functie van woonbegeleider dag- en nachtopvang is geen dag hetzelfde! Lees hier meer over hoe jouw dag eruit kan zien.

Je start je dag met een kop koffie in de dagopvang De Sluis. Je spreekt gelijk al wat deelnemers die graag een afspraak met je willen maken voor die dag. Je leest je in in het rapportagesysteem, zodat je goed op de hoogte ben wat er afgelopen tijd allemaal is gebeurd in de opvang.

In de ochtend heb je een aantal afspraken staan met je eigen deelnemers uit jouw caseload. Je hebt met hen een begeleidingsgesprek en gaat met ze aan de slag. Zo kan het zijn dat je met de één druk bezig ben met het regelen van een uitkering en met de ander een gesprek hebt over zijn alcoholverslaving.

Na de gesprekken werk je alles uit en is het tijd voor lunch met je collega’s. Samenwerken met je collega’s is belangrijk als woonbegeleider, wekelijks overleg je met elkaar. Belangrijke punten worden besproken en nieuwe deelnemers worden gekoppeld aan een begeleider. Na je overleg ga je nog met een deelnemer mee naar de huisarts en wandel je daarna met de deelnemer weer terug naar de dagopvang.

Rond 16:15 uur gaat de nachtopvang open. Gelukkig is dit in de buurt, dus je wandelt hier nog even langs.
Je overlegt met je collega’s van de nachtopvang over een casus en daarna rond je je dag af. Je bent weer klaar voor vandaag en je kan morgen weer aan de slag met een nieuwe werkdag!

Afdelingsinformatie – William Booth Huis
De nachtopvang locatie William Booth Huis biedt onderdak aan mannen en vrouwen die om uiteenlopende redenen dakloos zijn geworden. Deelnemers kunnen van 16:30 uur tot 08.00 uur terecht in de opvang. Een gedeelte van de groep mensen heeft overdag een vorm van dagbesteding, een ander gedeelte verblijft in de nabijgelegen dagopvang. De nachtopvang voorziet in de eerste levensbehoeften, zoals bed, bad en brood. Daarnaast wordt er een begeleidingstraject opgestart en streven we ernaar dat deelnemers binnen 6 maanden doorstromen naar vervolghuisvesting.

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Social Work of je bent ermee bezig;
  • Je bent minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar;
  • Je hebt affiniteit met het begeleiden van deelnemers met psychiatrische- en/of verslavings-, en/of, (L)VB problematiek;
  • We verwachten dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven.

Daarnaast ben jij flexibel en past een dynamische werkomgeving goed bij je. Je bent sociaal en communicatief vaardig. Het opstellen van begeleidingsplannen en methodisch werken is jou bekend.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.
Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 12 maanden met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
  • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 die loopt van € 2.627 tot € 3.742 per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast heb je bij onregelmatige werktijden recht op een toeslag.
  • Reiskostenvergoeding van maximaal €140 netto per maand afhankelijk van je reisafstand en werkdagen
  • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
  • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
  • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling, eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar, €10 per maand tegemoetkoming zorgkosten en een vakantietoeslag van 8% per jaar.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Daarnaast bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer met je cv en motivatiebrief uiterlijk 8 april via de solliciteerbutton. Na deze datum streven wij ernaar om je binnen een week reactie te geven.

Heb je nog vragen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Siemen van der Net, Teammanager, op telefoonnummer 06-12067450.

Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten voorrang.