Woonbegeleider (Ambulant) en/ of Gezinscoach Extramuraal Terneuzen voor 28-36 uur per week

Ben jij de ambulante professional die voor onze cliënten in Zeeuws-Vlaanderen het verschil kan maken?
Indien je niet SKJ geregistreerd bent kun je zonder probleem voor deze vacature in aanmerking komen. Je zal dan ingezet worden als Ambulant Woonbegeleider. Indien je SKJ geregistreerd bent zullen je werkzaamheden meer gericht zijn op de functie van Gezinscoach.

Als Woonbegeleider (Ambulant)/Gezinscoach motiveer en stimuleer je de cliënt/het gezin om zo veel mogelijk eigen mogelijkheden op te pakken in hun leven. Jouw doel is dat het gezin/de cliënt in de toekomst weer zelfstandig verder kan gaan, openstaat voor aanvullende hulp of leert om te gaan met de beperkingen. Je verheldert de problematiek door middel van het verzamelen van informatie over het betreffende gezin/de betreffende cliënt. In gezinnen ben je ook gericht op het bevorderen van een veilig opvoedingsklimaat. Je werkt systeemgericht.

In deze functie werk je in samenwerking met de cliënt aan zijn zorgplan. Hierin geef je uitvoering aan het hulpverleningsproces en begeleid je richting gedragsverandering en hulp bij omgang relaties/opvoeding. Je biedt hele praktische hulpverlening op het gebied van o.a. huishouding, zelfzorg en financiën, signalering, stimulering en activering. Je helpt de cliënt met conflictbemiddeling en belangenbehartiging en schakelt samenwerkingspartners in en onderhoudt de contacten met hen. Ook kun je hele gezinnen ondersteunen, met of zonder Jeugdzorgkaders, en geeft daarin ook jeugdhulp aan kinderen.

Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen:
Als woonbegeleider/gezinscoach wordt je onderdeel van Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen. Wij geven ondersteuning, begeleiding en hulp aan mensen en gezinnen die moeite hebben met het zelfstandig wonen. Dreigende huisuitzetting of juist de weg terug naar zelfstandig wonen is vaak de aanleiding voor hulpverlening. Ook mensen die uit detentie komen, willen wij helpen een nieuwe start te maken in de samenleving. Een kenmerk van onze doelgroep is dat cliënten veelal te maken hebben met meervoudige problemen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, schulden, sociaal-psychische problemen en/of onvoldoende sociale vaardigheden en opvoedingsproblemen.
Extramuraal Zeeuws-Vlaanderen biedt Ambulante Woonbegeleiding, ’10 voor Toekomst’ en Grijs Genoeg(en). Daarnaast biedt het team huisvesting aan langdurig daklozen (Housing First).

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (MWD of SPH).
 • Als gezinscoach is het nodig dat je SKJ-geregistreerd bent en ervaren in het begeleiden van ouder-kindrelaties en jeugdhulp.
 • Als Ambulant Woonbegeleider heb je geen SKJ registratie nodig.
 • Je bent 32 uur per week beschikbaar. Indien je 36 uur beschikbaar bent is dit ook bespreekbaar.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en bent bereid om zowel tijdens kantooruren als zo nodig in de avonduren en weekeinden te werken.

Je hebt goede sociale en agogische vaardigheden voor het begeleiden, stimuleren en motiveren van de doelgroep. Je hebt kennis van multi-problematiek en kent relevante hulpverleningsmethodieken. Daarnaast heb je goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Je bent een betrokken christen en vanuit deze levensovertuiging kun je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg van harte onderschrijven.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed. Daarnaast is een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Daarnaast bieden wij je:

 • Een contract voor 12 maanden met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 die loopt van € 2.627,- tot € 3.742,- per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast heb je bij onregelmatige werktijden recht op een toeslag.
 • Reiskostenvergoeding van maximaal € 140 netto per maand afhankelijk van je reisafstand en werkdagen.
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling, eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar, € 10 per maand tegemoetkoming zorgkosten en een vakantietoeslag van 8% per jaar.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer met je cv en motivatiebrief via de solliciteerbutton.
Heb je nog vragen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerdien Verkouter (clustermanager) op 06-15627164.

Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten voorrang.