Vrijwilligersfunctie: Buurthuis Bij Bosshardt Dordrecht zoekt taalmaatjes

Laaggeletterdheid is een groter probleem dan we ons mogelijk beseffen. Vele volwassenen hebben moeite met lezen en schrijven. Het gebrek aan een goede lees- en schrijfvaardigheid beperkt hen in het dagelijks maatschappelijk functioneren.  Gelukkig is het voor leren nooit te laat, help jij hen deze vaardigheden  beter te ontwikkelen? 

Wij zoeken taalmaatjes voor onze afdeling Bij Bosshardt te Dordrecht.  
Bij Bosshardt is een buurthuis waarbij het concept "de buurt voor de buurt" van toepassing is. Simpel gezegd: we helpen elkaar. Wat ga je doen?
Je begeleidt een laaggeletterde (jong)volwassene om beter Nederlands te leren spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Voordat je met de werkzaamheden aanvangt dien je een vrijwilligerstraining te volgen. Deze training geeft inzicht in de problematiek van laaggeletterdheid en geeft je handvatten waarmee je kunt aansluiten bij de leerbehoeften van de laaggeletterden.
Je volgt de 'Taal voor het Leven' basistraining voor taalvrijwilligers. Deze training omvat 4
dagdelen waar 100% aanwezigheid vereist is om een certificaat te ontvangen. Tijdens de training maar ook nadien kan je advies en begeleiding krijgen bij alle taalinhoudelijke en didactische vragen.

Werktijden
De training gaat in overleg met jou. De training zal in Dordrecht gegeven worden. 
Bij voleindigen van de training zal je als vrijwilliger in het buurthuis Bij Bosshardt te Dordrecht taalles gaan geven. De door jou te geven lessen duren één of twee uur; daarnaast heb je tijd nodig voor de voorbereidingen. Reken dus op een dagdeel per week. De tijden waarop je werkt zullen in overleg worden vastgesteld.
Wij verwachten dat je, na afronding van de training, voor minimaal een half jaar inzetbaar bent. De reiskosten worden vergoed.

 

Je hebt affiniteit met dit concept. Ben je geïnteresseerd in mensen en kan je goed luisteren? Respecteer je gewoonten en gebruiken van anderen? Beheers je de Nederlandse taal goed? Ben je flexibel, en geduldig? Dan zoeken we jou! Ervaring in het onderwijs is een pré maar geen voorwaarde. Wel verwachten we dat je didactische vaardigheden hebt. De vrijwilliger respecteert de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat de vrijwilliger in doen en laten en in taalgebruik rekening houdt met de christelijke identiteit van het Leger des Heils.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Een altijd in beweging zijnde organisatie waar je van harte welkom bent.
Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn.
Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen.
Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW.
Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Reiskostenvergoeding.
Gratis trainingen.
 

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Bij interesse: solliciteer online.
Voor vragen mail naar: vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl