Vrijwilliger Inloophuis

Wij zijn op zoek naar mensen die graag de handen uit de mouwen steken die hart hebben voor onze doelgroep en die onze beroepskrachten willen ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.
De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit : spelletjes doen met de bezoekers, een luisterend oor bieden, het gezellig maken van de (opvang)ruimte en het uitvoeren van lichte schoonmaakwerkzaamheden.

- Je bent zelfstandig, geduldig, betrokken en vriendelijk
- Je spreekt de Nedelandse taal goed tot redelijk
- Je bent 19 jaar of ouder
- Je kan flexibel reageren op bijzonder gedrag van mensen
- Je hebt respect voor andere normen en waarden
- Je hebt respect voor de doelstelling van het Leger des Heils
 

- Vrijwilligersvergoeding
- Vrijwilligersovereenkomst
- Een leuke leerzame en uitdagende plek om je zelf verder te ontwikkelen

Inloophuis Zwolle

Deze laagdrempelige (tijdelijke) voorziening biedt dagopvang aan mensen die dak- en thuisloos zijn. Men kan zomaar even binnen lopen voor een kopje koffie, een spelletje of een potje tafeltennis. In deze coronatijd zijn er voor deze doelgroep op dit moment weinig voorzieningen en activeringsplekken.

Het inloophuis is gevestigd op de eerste verdieping van het 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat in Zwolle. Het gaat om een veilig, gezellig en 'huiselijk' inloophuis voor bezoekers die op dat moment geen andere plek hebben om naar toe te gaan. Er kunnen maximaal 20 bezoekers per dag aanwezig zijn. Uiteraard wordt er goed rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.

Het inloophuis wordt gerund door medewerkers van het Leger des Heils samen met vrijwilligers. Verschillende organisaties werken eraan. Zo heeft Gift City stoelen gedoneerd en zijn er vrijwilligers van Hart voor Zwolle betrokken. Een mooie samenwerking tussen verschillende Zwolse organisaties. Maar er zijn nog veel meer vrijwilligers nodig.

 

Ben jij enthousiast over deze vrijwilligersfunctie en woon jij in de directe omgeving van Zwolle, dan kan je online solliciteren of een mail sturen met je CV en een korte motivatie naar a.los@legerdesheils.nl.

Wil jij meer informatie over deze vrijwilligersfunctie dan kan je contact opnemen met Leo van Ingen
06-18780695