Vrijwilliger: gezelschapsmaatje

Voor een zelfstandig wonende mannelijke deelnemer zijn we op zoek naar een maatje. Deze meneer zou graag eens per week bezoek ontvangen om wat praktische hulp te krijgen, maar ook om een luisterend oor te vinden.

Je zult twee uurtjes in de week afspreken bij meneer thuis. Af en toe zul je wat praktische klusjes oppakken, zoals het opruimen van de boodschappen. Je zult er echter vooral zijn voor meneer als hij wil praten over zijn verleden en verhalen wil vertellen. Daarnaast vindt meneer het ook leuk om te discussiëren over zijn wereldbeelden en de meningen die hij heeft.

  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep en hebt begrip voor de situatie waarin zij verkeren;
  • Je betekent graag wat voor een ander;
  • Je bent open-minded en zult niet snel een vooroordeel klaar hebben;
  • Je kunt goed luisteren en bent in voor een praatje;
  • Je spreekt de Nederlandse taal goed;
  • Je bent ongeveer twee uur per week beschikbaar;
  • Je hebt respect voor de christelijke identiteit van onze organisatie.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist. De kosten voor de aanvraag worden door ons vergoed.

  • Waardering, gezelligheid en begeleiding;
  • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd;
  • Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van PEP. Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 7.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor ongeveer 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Het werk dat het Leger des Heils doet, kan niet zonder helpende vrijwillige handen.
Wij verwelkomen dan ook gemotiveerde en betrokken mensen (maatjes) die ons mee willen helpen en/of  aandacht kunnen geven aan onze bewoners die in een sociaal isolement leven.
Een ‘maatjescontact’ wordt aangegaan voor een bepaalde periode met als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Centraal doel is het doorbreken van het sociaal isolement. 

Bij belangstelling voor deze vacature kun je contact op nemen met Mirjam Kappetein, de begeleider van deze deelnemer.
E-mail: m.kappetein@legerdesheils.nl
Telefonisch: 06 15354670 (maandag, dinsdag en donderdag)