Vrijwilliger Gastvrouw / Gastheer Bij Bosshardt

Zorg jij ervoor dat iedere bezoeker zich welkom voelt?


 

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan de huiselijke sfeer in onze Bij Bosshardt in Zoetermeer?  Ben je enthousiast, een aanpakker en wil je graag iets doen voor de buurt? Dan zoeken wij jou!  Van het schenken van koffie tot het runnen van de kledingwinkel, met verschillende taken ben jij het visitekaartje van de huiskamer en verantwoordelijk voor een goed verloop.  Zo bouw je mee aan een meer sociale samenleving en kun je iets betekenen voor de mensen uit jouw buurt.
 

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent betrouwbaar en hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen
 • Je kunt insteken op een goede sfeer
 • Je respecteert de christelijke geloofsovertuiging van het Leger des Heils
 • Je woont bij voorkeur in de omgeving van Bij Bosshardt in Zoetermeer
 • Er wordt een verklaring omtrent gedrag (VOG) geëist. De kosten hiervan worden door de organisatie vergoed.
   

Wat bieden wij jou?

 • Waardering, gezelligheid en begeleiding,
 • Een vrijwilligersovereenkomst, je bent WA-verzekerd tijdens de uren van vrijwillige inzet
 • Een vergoeding per uur of een reiskostenvergoeding
 • Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn
 • Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen

Het Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag biedt onderdak, zorg en begeleiding aan mensen die niet in een veilige gezinssituatie kunnen opgroeien of niet zelfstandig kunnen wonen. Met een dak boven het hoofd, veiligheid, goede voeding en kleding bieden we de basisvoorwaarden voor een volwaardig bestaan. Door intensieve zorg en begeleiding wordt gewerkt naar het (her)vinden van zoveel mogelijk zelfstandigheid, begeleid dan wel zelfstandig wonen of terugkeer naar de gezinssituatie. Dit gebeurt in de verschillende voorzieningen. (www.legerdesheilsdenhaag.nl)
 
Het werk dat het Leger des Heils doet, kan niet zonder helpende vrijwillige handen. Wij verwelkomen dan ook gemotiveerde en betrokken mensen die ons mee willen helpen en/of  aandacht kunnen geven aan onze deelnemers.

Bij Bosshardt Zoetermeer (Justus van Effenhove 37) is er voor en door de buurt. Met een kledingwinkel en een gezellige huiskamer, waar je gewoon een kopje koffie kan drinken maar ook een goed gesprek kan voeren of dagelijks gezellig met elkaar kan lunchen. Tevens worden er vrijwel iedere dag activiteiten georganiseerd, denk aan een beautymiddag, schilderles, knutselmiddag voor kinderen, breien, etc. Naast een gezellige huiskamer is Bij Bosshardt ook een ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt. Voor mensen die behoefte aan gezelschap hebben is er altijd iemand om een praatje mee te maken. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers aanwezig die bezoekers kunnen helpen met het regelen praktische zaken. Een mooie combinatie van gezelligheid & functionaliteit.

Bij belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met
Rob ten Bosch, tel.nr.: 06- 51279890 of per mail r.ten.bosch@legerdesheils.nl

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met:
Jolanda Wagener, vrijwilligerscoördinator
Goodwillwerk Leger des Heils Den Haag
St. Barbaraweg 4, 2516 BT
tel. 070 3115540 / 06 22498186
werkdagen di- t/m donderdag