Vrijwilliger computertraining – Leger des Heils 50|50 Workcenter Enschede

Enthousiaste vrijwilliger gezocht die onze deelnemers computertraining wil geven.
 

Voor de dinsdag, woensdag en donderdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger die wil meewerken in het aanbod voor computertraining aan onze deelnemers. In groepen van 4 volwassen deelnemers wordt doelgericht gewerkt aan de meest uiteenlopende vragen. Denk aan: training in Office; Social Media; digitaal werken met de overheid; computer en besturing; dagelijks gebruik van computer, laptop of tablet; Windows 10; tablet & smartphone; leer omgaan met de digitale overheid; veiligheid op internet; online bankieren; internet en email; cursus Word, cursus Excel, workshop Spotify, wenskaarten maken in Word; digitale fotobewerking; fotoboek maken; etc.

Je gaat vanuit de vraag van een deelnemer met een werkbegeleider een opzet maken waaruit een planning komt wat de deelnemer per keer zal leren. Jij legt dat vervolgens uit en ziet toe hoe de deelnemer hiermee oefent. Je werkt dus nauw samen met de deelnemer en stemt samen af of de planning loopt of misschien moet worden aangepast.
 

 

  • Je bent op dinsdag, woensdag en donderdag beschikbaar.
  • Je kan goed omgaan met mensen die te maken hebben met psychosociale problematiek.
  • Hart hebben voor onze doelgroep.
  • Je bent sociaal betrokken.
  • Je bent geduldig.
  • Je hebt respect voor andere normen en waarden.
  • Je respecteert de doelstelling van het Leger des Heils.
  • Je bent woonachtig in Enschede of directe omgeving. (Maximale afstand 15 kilometer).

Een uitdagende functie in een professionele organisatie die zich kenmerkt door een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid. Je werkt in een enthousiast team van collega’s en boeiende deelnemers die hun talenten ontwikkelen. We bieden reiskostenvergoeding en een WA verzekering.
 

Leger des Heils W&G Overijssel is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. Leger des Heils W&G Overijssel biedt verschillende vormen van hulpverlening in de regio IJsselland en Twente. Kijk ook op www.legerdesheils.nl/overijssel www.facebook.com/legerdesheilsoverijssel of www.twitter.com/legerdesheilsoverijssel
 
Het 50|50 Workcenter is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten doen in de samenleving.
Deelnemers die zorg ontvangen van het Leger des Heils werken er door middel van re-integratietrajecten aan hun toekomst. Het 50|50 Workcenter biedt ook werkervaringsplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die geen zorg ontvangen van het Leger des Heils. Voor arbeidsintegratie zoekt het 50|50 Workcenter voortdurend de samenwerking met externe organisaties. Hiermee wordt het perspectief op een (betaalde) baan vergroot.
Werkmeesters en job-coaches worden ingezet om de deelnemers bij hun leer- en werkroute te begeleiden. De verschillende afdelingen van het Workcenter vervaardigen een breed scala aan producten en diensten. De 50|50 ondernemingen van het Leger des Heils zijn erkende leer-werkbedrijven. Er is een fietsenwerkplaats, computerafdeling, houtwerkplaats, kledingwinkel, creatieve afdeling en een brasserie. Meer informatie vind je op onze website 5050workcenterenschede.nl.
 

Vind jij het een leuke uitdaging om je als vrijwilliger voor ons 50|50 Workcenter Enschede in te zetten? Solliciteer dan online of mail je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligersadministratie: vrijwilligersadministratie.overijssel@legerdesheils.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk een contact met je op!!