Teamleider Domus De Kommel Maastricht

Wij zijn het team van Domus De Kommel. We helpen dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. We hebben een goede sfeer in het team, met een mix tussen jong en oud, en werken behoorlijk zelfstandig. Wij zijn op zoek naar een Teamleider op wie wij vakinhoudelijk en persoonlijk voor langere tijd kunnen bouwen.
 

Op onze beschermde woonvorm Domus wonen 27 volwassen mannen en vrouwen, die bij ons een eigen kamer hebben. Wij begeleiden hen door samen aan de slag te gaan op leefgebieden als verslaving, geestelijke gezondheid en de relatie met politie en justitie. Dat gaat meestal met kleine stapjes. We vieren feest wanneer een bewoner doorstroomt naar eigen woonruimte of begeleid wonen. De andere kant van de realiteit is dat sommigen hier tot hun dood wonen. Wij proberen de bewoners in hun kracht te zetten, een glimlach te geven en te werken aan hun eigenwaarde. We werken aan herstel van het gewone leven en handelen daarbij volgens de principes van het herstelgericht werken. Het is bijzonder om deze mensen beter te leren kennen en hun verhalen te horen.

Als Teamleider faciliteer jij het primair proces van onze Domus en zorg je ervoor dat de machine zo geolied mogelijk werkt. Je ontvangt leiding van onze Regiomanager en kijkt samen met haar naar maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van Domus daarin. Daarnaast los jij alle dagdagelijkse problemen uit de praktijk op en helpt die voortaan te voorkomen. Ook ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zoals administratieve taken en het plannen en voorzitten van teamoverleggen. Al met al coach je medewerkers en instrueert en inspireert hen om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Je blik is niet alleen intern gericht, maar je zoekt ook de verbinding met andere (zorg)partners in het netwerk. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld overlast in de wijk verminderen en bewoners beter laten uitstromen naar andere zorgaanbieders. Jouw rol en proactieve houding is daarin van cruciaal belang.
 

Ons gedreven team van begeleiders zoekt een inspirerende Teamleider die:
 

 • ervaring heeft als leidinggevende binnen de zorg, bij voorkeur specifiek met verslavingen, dak- en thuislozen, psychiatrie, justitiële kaders en/of LVB
 • in bezit is van een Hbo-diploma in het sociale domein (Social Work, MWD, SPH, etc); idealiter aangevuld met een managementopleiding
 • erg stevig in zijn/haar schoenen staat: we werken met een pittige doelgroep
 • een positief christelijke levensovertuiging heeft én de doelstellingen van het Leger des Heils onderschrijft

Onze nieuwe Teamleider Domus De Kommel Maastricht bieden wij:
 

 • een contract voor 32 uur per week
 • veel afwisseling en een interessante doelgroep, waarbij iedere dag nieuwe, onvoorziene situaties met zich meebrengt
 • een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract
 • een prima salaris in schaal 9 van de cao Sociaal Werk (€2.884 - €4.252 o.b.v. 36 uur per week)
 • een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW
 • een managementopleiding
 • erg stevig in zijn/haar schoenen staat: we werken met een pittige doelgroep
 • een positief christelijke levensovertuiging heeft én de doelstellingen van het Leger des Heils onderschrijft

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
Zo kunnen dak- en thuisloze mensen met een langdurige verslaving terecht in onze beschermde woonvorm Domus. Wij bieden hen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. Samen werken we aan het zo zelfstandig mogelijk meedoen aan de maatschappij.
 

De vacature staat open tot maandag 7 december, maar sluit eerder wanneer we de ideale kandidaat hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met solliciteren.

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer’ bij de vacature op WerkenbijhetLegerdesHeils.nl . Eerst meer weten? Bel onze Regiomanager Diana van Dijk via 06 – 2576 5065.
Tijdens de procedure loop je een dagdeel mee op De Kommel om kennis te maken met onze locatie, de bewoners en ons team.