Teamleider dag- en nachtopvang De Klomp Heerlen

Verandering is de enige constante. Dat geldt zeker voor onze dag- en nachtopvang in Heerlen. Niet alleen verandert continu de samenstelling van de groep cliënten, maar ook de manier waarop we als team de juiste begeleiding bieden is aan verandering onderhevig. Daarom zoeken wij een stevige teamleider die ervaring heeft met onze doelgroep én met veranderprocessen.

 

Dag- en nachtopvang De Klomp in Heerlen vangt 38 mannen en vrouwen uit de regio op, die te maken hebben met dak- en thuisloosheid, vaak gecombineerd met een verslaving, LVB, psychiatrische klachten, etc. Op de werkvloer is het vaak hectisch en er escaleert wel eens een situatie. Als Teamleider coach je medewerkers en instrueer en inspireer je hen om de cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo help je onze Persoonlijk Begeleiders waar nodig in de aansturing van de begeleidingsplannen. Ook ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zoals administratie en overleggen. Je blik is niet alleen intern gericht, maar je zoekt ook de verbinding met andere (zorg)partners in het netwerk. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld overlast in de wijk verminderen en cliënten beter laten uitstromen naar andere zorgaanbieders. Jouw rol en proactieve houding is daarin van cruciaal belang.

Een belangrijk project is de verhuizing van onze locatie die voor april 2021 gepland staat. Dat project brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Zo wordt het aantal plekken dat de locatie biedt teruggebracht naar 28 en maakt de gezamenlijke slaapzaal plaats voor individuele kamers voor de cliënten. Dat heeft invloed op de manier waarop zij begeleid worden. We sturen strak op uitstroom, zodat cliënten zo snel mogelijk een passend zorgtraject op een andere locatie aangeboden krijgen. Van ons team vraagt dit een hoge mate van procesmatig werken volgens de principes van het herstelgericht werken. En exact daar kom jij als Teamleider aan te pas: jij begeleidt de veranderprocessen, zet medewerkers in hun kracht, houdt de verbinding en geeft hen het vertrouwen. Op die manier bouw je samen met het team aan de volgende stap in hoogwaardige zorg en begeleiding.
 

Om deze functie van Teamleider goed te kunnen bekleden, is ons team op zoek naar iemand die:
 

 • ervaring heeft als leidinggevende binnen de zorg, bij voorkeur specifiek met verslavingen, dak- en thuislozen, psychiatrie en/of LVB
 • in bezit is van een Hbo-diploma in het sociale domein (Social Work, MWD, SPH, etc); idealiter aangevuld met een managementopleiding
 • daadkrachtig is en beslissingen durft te nemen
 • denkt in mogelijkheden en vanuit ieders talent uitgaat
 • erg stevig in zijn/haar schoenen staat: we werken met een pittige doelgroep
 • een positief christelijke levensovertuiging heeft én de doelstellingen van het Leger des Heils onderschrijft

In jouw nieuwe uitdaging als Teamleider DNO De Klomp kun je rekenen op:
 

 • een contract voor 32 a 36 uur per week
 • een interessante uitdaging, met de verhuizing als eerste project om je tanden in te zetten
 • een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract
 • een prima salaris in schaal 9 van de cao Sociaal Werk (€2.884 - €4.252 o.b.v. 36 uur per week)
 • een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
Onze dag- en nachtopvang (DNO) in Heerlen staat klaar voor dak- en thuisloze mensen uit de regio die behoefte hebben aan een praatje, een warme maaltijd of andere faciliteiten. We leggen graag persoonlijk contact om te zien wat er in hun leven speelt en hoe wij mogelijk een helpende hand zouden kunnen zijn. We worden er blij van als iemand via ons een passende zorgoplossing vindt. 
 

De vacature staat open tot maandag 7 december, maar sluit eerder wanneer we de ideale kandidaat hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met solliciteren.

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer’ bij de vacature op WerkenbijhetLegerdesHeils.nl. Eerst meer weten? Bel onze Regiomanager Diana van Dijk via 06 – 2576 5065.
Tijdens de procedure loop je een dagdeel mee op De Klomp om kennis te maken met onze locatie, de cliënten en ons team.