Stagiair MBO-4 of HBO Beschermd Wonen Noach Engwierum

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiaire 3e jaars (Mbo-4, bijv. specifieke doelgroepen of HBO Social Work) bij het Leger des Heils.
Wil jij echt het verschil maken?
Kom dan het hulpverlenersvak leren op onze beschermd wonen locatie Noach in Engwierum!
 

Wat ga je doen?
Je loopt mee in de dagelijkse begeleiding van de bewoners. Je hebt te maken met bewoners die de nabijheid nodig hebben. De focus in je stage ligt op het contact maken en houden met de bewoners en ze een veilig thuis te laten ervaren. Je werkt volgens de afspraken vanuit het zorgplan en sluit aan bij de wensen en behoeften van de bewoners. Dit betekent dat je bewoners stimuleert om, binnen hun eigen mogelijkheden, bij te dragen aan huishoudelijke zaken en algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals wassen, aankleden en dagbesteding. Je bent verder gericht op het creëren van een huiselijke sfeer en betrekt familie, mantelzorgers en vrijwilligers bij het wonen, leven en welzijn van de bewoner.
Gezien de locatie van de woonboerderij in Engwierum, en de minder goede  bereikbaarheid met het openbaar vervoer is het hebben van een rijbewijs en auto voor deze functie heel praktisch.

Wat verwachten wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiaire. 
Je hebt affiniteit met de doelgroep, bent betrokken, staat stevig in je schoenen en houdt van een uitdaging.
Je vindt het geen bezwaar om onregelmatige diensten te werken, zowel in de avonden als in de weekenden.
Daarnaast vragen wij van al onze medewerkers en stagiairs een christelijke levensovertuiging.

 

Je ontvangt een stagevergoeding van bruto €100,- per maand, deeltijders krijgen naar rato uitbetaald. Deze vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding voor het woon- werkverkeer.
 

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils.
 
De afdeling Beschermd Wonen Noach in Engwierum  is een woonboerderij voor 8 tot 10 volwassen bewoners met een psychiatrische-, verslavings-  en/of psychosociale kwetsbaarheid, al dan niet in aanraking met justitie geweest. Binnen het kleinschalig groepswonen, wonen de mensen bij elkaar in een huiselijke en veilige omgeving. Kenmerkend voor deze woonvorm is dat bewoners, in een huiselijke sfeer met een vast ritme in een prikkelarme omgeving wonen. Rondom de woonvoorziening is er ruimte voor tuinieren en het houden van kleinvee.

  

Voor inhoudelijke vragen over  deze stageplaats kun je contact opnemen met:
Alida Hartmann, Manager Zorg van locatie BW Noach
Zij is te bereiken via ons algemene nummer: 050-3172670.

Je kunt direct solliciteren via de button op onze site; werkenbijhetlegerdesheils.nl  waar je, je motivatie en CV kunt indienen.