Stagiair jeugd RIBW Stadskanaal

Ben jij op zoek naar een leerzame en uitdagende stageplek (Hbo of Mbo-4) bij het Leger des Heils?
Wil jij echt het verschil maken?
Kom dan in ons jeugd RIBW te Stadskanaal het hulpverleners vak leren!

Je draagt mee in de dagelijkse zorg voor de jeugdigen. Zij verblijven allen tijdelijk bij ons voor crisis, observatie of behandeling. We werken via het sociaal compententiemodel aan de doelen van de jeugdigen.

Als stagiaire doe je taken gericht op individuele trajecten en groepswerk. Dit houdt in dat je een of meerdere (schaduw) mentorschappen op je neemt, rapportages schrijft en/of hulpverleningsplannen maakt.
Afhankelijk van opleiding, stage- en  persoonlijke leerdoelen bespreken we met jou waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage. Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.   

Wij zoeken een enthousiaste stagiaire op Hbo en/of Mbo-4 niveau. Gezien de doelgroep ben je bij voorkeur 21 jaar of ouder. 
We zoeken iemand die zichzelf durft te presenteren en van aanpakken houdt. Daarnaast zoeken we iemand die flexibel en geduldig is. Affiniteit met de doelgroep is belangrijk en je moet tegen een stootje kunnen bij deze doelgroep. Je bent bereid om in de avonduren en de weekenden te werken. We verwachten dat je 24 tot 32 uur beschikbaar bent.

Daarnaast vragen wij van onze stagiairs:

  • Een christelijke levensovertuiging en je bereidheid om de doelstelling te onderschrijven.
  • Een verklaring omtrent gedrag (VOG), de kosten hiervan worden vergoed.

Wat bieden wij jou:

  • Een stagevergoeding (Je ontvangt een stagevergoeding van bruto €100,-, deeltijders krijgen naar rato uitbetaald. Deze vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer).
  • Een stagecontract
  • Een leuke, leerzame en uitdagende plek om jezelf verder te ontwikkelen

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils.
 
De werkeenheid Leger des Heils Noord is er voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Wij bieden hulp aan kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, gezinnen met meervoudig complexe   problematiek, jongeren die bekend zijn bij de politie, dak- en thuisloze mensen, mannen en vrouwen met problemen op het gebied van zelfstandig wonen, thuiswonende ouderen in een sociaal isolement.
In onze werkeenheid helpen ruim 400 medewerkers en 200 vrijwilligers bijna 4.000 deelnemers per jaar.

Jeugd RIBW Stadskanaal is er voor jongeren van 14-18 jaar, die vanwege psychische beperkingen niet in staat zijn om in reguliere jeugdhuizen te worden behandeld. Zij hebben behoefte aan professionele begeleiding bij de dagelijkse zorg, het hebben en houden van een dagbesteding en omgaan met hun beperkingen. De begeleiding richt zich met name op het gebied wonen en dagbesteding. De jongeren die hier komen vinden hier tijdelijk onderdak omdat zij niet thuis kunnen wonen.

Voor deze locatie zoeken we een derde- of vierdejaars stagiair,  HBO (bijv. Social Work) en MBO-4 (bijv. begeleider specifieke doelgroepen)

Ben je enthousiast geworden voor deze uitdagende en leerzame stage? Solliciteer dan online via de 'solliciteer' button.
We zien graag je reactie tegemoet komen!

Voor inhoudelijke vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met de Manager Zorg van het jeugd RIBW Stadskanaal, Herni Kalishoek te bereiken op 050 -3172670.