Stagiair HR-afdeling

Tijdens je stage op de afdeling HR maak je kennis met de verschillende facetten van het HR vak. Het betreft een meewerkstage waar je uiteenlopende werkzaamheden verricht. Deze zijn onder andere werkzaamheden voor de HR administratie, zoals het ondersteunen bij de werving en selectie, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het bijhouden van de personeelsdossiers. Daarnaast ondersteun je de HR adviseur bij onderwerpen zoals ziekteverzuim of opleidingen.

Ervaringen van een voorgaande stagiaire
Afgelopen jaar heeft er een student van de CHE stage gelopen op deze afdeling. Haar stageperiode is als volgt bevallen: ‘Je krijgt veel taken toebedeeld waardoor je een hoop verantwoordelijkheid krijgt. Daarnaast was het ook een erg diverse stage. Een groot deel van deze stage bestaat uit administratieve werkzaamheden, maar ik heb daarnaast ook veel andere mogelijkheden gekregen. Zo heb ik bijvoorbeeld het werving- en selectieproces in kaart gebracht, heb ik een dag op een banenmarkt gestaan en heb ik meerdere flyers ontworpen. Dat maakt deze stage erg leerzaam en erg afwisselend! Tot slot is het team erg jong en gezellig, waardoor ik mij erg op mijn gemak voelde op de werkvloer.’
 

Je bent een gemotiveerde student van de opleiding HRM (2de/3de jaar) en weet van aanpakken. Je gaat gestructureerd te werk en bent leergierig. Verder…

  • Ben je voor 5-6 maanden beschikbaar om stage te lopen;
  • Heb je goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Ben je integer bij het verwerken van vertrouwelijke gegevens;

Je bent een betrokken christen en vanuit deze levensovertuiging kun je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg van harte onderschrijven.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.

Wij bieden een uitdagende stageplek waar je veel kunt leren. Je komt terecht in een informeel team waar hard wordt gewerkt om de dienstverlening te optimaliseren. Je ontvangt een stagevergoeding van maximaal € 225,- bruto per maand.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Het MCR
Het Maatschappelijk Centrum Rotterdam e.o. (MCR) is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) van het Leger des Heils. Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen die in Rotterdam en omgeving een beroep op ons doet recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. De basis van dit werk is gelegen in het Evangelie van Jezus Christus. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gerichte zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele cliënt. Het MCR werkt intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewoners-organisaties en overige belangrijke partijen.
We verwachten dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven. Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.
 
De HR afdeling
De afdeling HR is onderdeel van het Bedrijfsbureau van MCR. Dit gezellige en jonge team is verdeeld over de onderdelen HR-advies, Opleidingen, Planning, Flexpool, Salaris- en HR-administratie. De afdeling HR is gevestigd aan de Kooikerweg 28 te Rotterdam.
 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil je graag bij ons werkervaring opdoen? Reageer dan voor 25 januari a.s.

 

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Corina Hogendoorn (HR manager) via telefoonnummer (010) 22 29 888.