Stagiair HBO Social Work Ambulant Twente

Leger des Heils Ambulant Twente is op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair Social Work met hart voor onze doelgroep voor een leerzame en uitdagende stage.

Uren:                                    32 uur
Duur:                                    Jaarstage
Locatie:                                Tubantiasingel 5, 7514 AA Enschede
 

In deze stage voer je werkzaamheden uit ten behoeve van gezinnen en cliënten. Het is een veelzijdige en uitdagende stage. Je draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie door het begeleiden van multi-problem gezinnen en cliënten. Hierbij staat het herstel of behoud van de zelfstandigheid binnen algemeen aanvaarde grenzen centraal. Naast het inventariseren van de hulpvraag, behoort het opstellen en uitvoeren van zorgplannen tot je taak. Daarbij houd je toezicht op de leefomgeving van de cliënt en fungeer je als eerste aanspreekpunt.
 

Stagevoorwaarden:

 • Positief christelijke levensovertuiging, waar je persoonlijk invulling aan weet te geven en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.
 • Minimaal 18 jaar
 • Studerend: HBO Social Work, SPH of MWD (leerjaar 3 of 4)
 • In het bezit van een rijbewijs en auto

 
Profielschets:

 • Voorkeur gaat uit naar uitstroomprofiel Jeugd
 • Kennis van multi-problematiek en relevante hulpverleningsmethoden
 • Vaardigheden in het ondersteunen en begeleiden van bewoners
 • Doorzettingsvermogen en realiteitszin
 • Stressbestendig, zelfstandig, flexibel en beschikkend over improvisatievermogen
 • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Basiskennis van WLZ en WMO en zo mogelijk kennis en ervaring met schuldhulpverlening
 • Bereidheid om zowel op de afdeling '10' voor Toekomst als Begeleid Wonen te werken

Afhankelijk van opleiding, stage- en persoonlijke leerdoelen bespreken we waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage. Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.

Je ontvangt een stagevergoeding van €200,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week.

Begeleid Wonen:
Het team Begeleid Wonen biedt langdurige en zo nodig intensieve, praktische  begeleiding aan cliënten en eventueel gezinnen die worden  bedreigd in hun zelfstandigheid. De begeleiding richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.
 
 ‘10’ voor Toekomst:
Met haar programma '10' voor Toekomst richt Leger des Heils Overijssel zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken. Vaak gaat het om zelfstandigheid op het gebied van wonen en/of de opvoeding van kinderen. De langdurige, intensieve, praktische hulp en begeleiding bestaat uit het aanbieden van een programma van ambulante zorg, gericht op aspecten van het dagelijks leven. De naam ‘10’ voor Toekomst verwijst enerzijds naar de 10 aspecten waarop de ondersteuning en begeleiding zich richt (bijvoorbeeld huishouding, budgetbeheer, zelfzorg, opvoeding, manier van dag invulling, sociaal netwerk) en anderzijds naar een goede toekomst, een toekomst met een 10. Er is aandacht voor specifieke psychische of verslavingsproblemen.
 

Ben je enthousiast geworden voor deze stageplek? Solliciteer dan via de website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl of met brief en cv via mailadres: stage.overijssel@legerdesheils.nl  Beschrijf daarbij kort in je brief wat je geloof in Jezus Christus persoonlijk voor je betekent.  We zien graag je reactie tegemoet!

Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Else Smallegoor (stagecoördinator). Dit kan via de mail  (stage.overijssel@legerdesheils.nl) of  telefonisch via 088-0652240.