Stagiair HBO Ambulant Friesland

Wat ga je doen?
Je draait mee met de dagelijkse werkzaamheden van een ambulant begeleider. Je wordt hierin begeleid door een HBO opgeleide collega. Je gaat er op uit en begeleidt met name multiproblemgezinnen, hierin zul je opbouwen naar een caseload met een aantal eigen deelnemers.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een derdejaarsstudent HBO Social Work of volgt een vergelijkbare passende opleidingsrichting.
Je bent enthousiast, gedreven en neemt zelf verantwoordelijkheid voor je leerproces en opdrachten.

Je bent iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat en weg kan vinden met deelnemers die te maken hebben met soms zeer complexe problematiek op verschillende aandachtsgebieden.

Je vindt het leuk om de deelnemers te motiveren en te stimuleren in het traject en richt je daarbij de op de kansen en mogelijkheden.

Gezien het ambulante karakter van het werk is het een voorwaarde dat je in bezit bent van een rijbewijs en beschikking hebt over eigen vervoer.

Wij vragen van al onze medewerkers en ook de stagiairs een christelijke levensovertuiging.

Je ontvangt een stagevergoeding van bruto €100,-, deeltijders krijgen naar rato uitbetaald. Deze vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer.

De werkeenheid Leger des Heils Noord is er voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Wij bieden hulp aan kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, multi-probleemgezinnen, jongeren die bekend zijn bij de politie, dak- en thuisloze mensen, mannen en vrouwen met problemen op het gebied van zelfstandig wonen, thuiswonende ouderen in een sociaal isolement. In onze werkeenheid helpen ruim 400 medewerkers en 200 vrijwilligers bijna 3.000 cliënten per jaar.

Ambulant Friesland biedt zowel praktische hulp als begeleiding bij bijvoorbeeld opvoedingsvragen, dagstructurering, het op orde krijgen van financiën en het opbouwen van een sociaal netwerk. Hoeveel, hoelang en welke soort hulp het betreft hangt af van de hulpvraag. De stagiair zal met name ingezet worden op "10 voor Toekomst", dit houdt in dat je multiproblemgezinnen zult begeleiden.

Voor Ambulant Friesland zijn we op zoek naar een enthousiaste derdejaars stagiair HBO Social Work of van een vergelijkbare passende opleidingsrichting.

Herken jij je in dit profiel? Grijp jij de kans om bij ons stage ervaring op te doen binnen een unieke organisatie? Solliciteer dan snel via de button 'SOLLICITEER' op deze pagina.

Voor meer informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Mirjam van der Horn, Manager Zorg van Ambulant Friesland, via telefoonnummer 050-3172670.