Stagiair HBO Ambulant Friesland

Wat ga je doen?
Je draait mee met de dagelijkse werkzaamheden van een ambulant begeleider. Je wordt hierin begeleid door een HBO opgeleide collega. Je gaat er op uit en begeleidt met name multiproblemgezinnen, hierin zul je opbouwen naar een caseload met een aantal eigen deelnemers.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een derdejaarsstudent HBO Social Work of volgt een vergelijkbare passende opleidingsrichting.
Je bent enthousiast, gedreven en neemt zelf verantwoordelijkheid voor je leerproces en opdrachten.

Je bent iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat en weg kan vinden met deelnemers die te maken hebben met soms zeer complexe problematiek op verschillende aandachtsgebieden.

Je vindt het leuk om de deelnemers te motiveren en te stimuleren in het traject en richt je daarbij de op de kansen en mogelijkheden.

Gezien het ambulante karakter van het werk is het een voorwaarde dat je in bezit bent van een rijbewijs en beschikking hebt over eigen vervoer.

Wij vragen van al onze medewerkers en ook de stagiairs een christelijke levensovertuiging.

Je ontvangt een stagevergoeding van bruto €100,-, deeltijders krijgen naar rato uitbetaald. Deze vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer.

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of   levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils.
 
Je komt te werken in de regio Noordoost. De regio is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Wij werken vanuit de gedachte dat ieder mens ertoe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Met maatwerk willen we gerichte zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele cliënt. Wij werken intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening,
de gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en overige belangrijke partijen.

Ambulant Friesland biedt zowel praktische hulp als begeleiding bij bijvoorbeeld opvoedingsvragen, dagstructurering, het op orde krijgen van financiën en het opbouwen van een sociaal netwerk. Hoeveel, hoelang en welke soort hulp het betreft hangt af van de hulpvraag. De stagiair zal met name ingezet worden op "10 voor Toekomst", dit houdt in dat je multiproblemgezinnen zult begeleiden.

Voor Ambulant Friesland zijn we op zoek naar een enthousiaste derdejaars stagiair HBO Social Work of van een vergelijkbare passende opleidingsrichting.

Herken jij je in dit profiel? Grijp jij de kans om bij ons stage ervaring op te doen binnen een unieke organisatie? Solliciteer dan snel via de button 'SOLLICITEER' op deze pagina.

Voor meer informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Mirjam van der Horn, Manager Zorg van Ambulant Friesland, via telefoonnummer 050-3172670.