Stage Public Affairs

Je volgt de laatste Haagse politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op dossiers als bijvoorbeeld Maatschappelijke Opvang, Jeugd, Reclassering en Mensenhandel. Je schakelt met in- en externe stakeholders over relevante rapporten en kamerstukken en brengt op de verschillende dossiers kennis en gesprekspartners bij elkaar. Je adviseert, plant en zorgt dat gesprekken en position papers inhoudelijk goed voorbereid zijn. Samen met de Manager Public Affairs ben je een stem voor de ruim 38.000 mensen met handenvol problemen tegelijkertijd die jaarlijks een beroep doen op de hulp, zorg en begeleiding van het Leger des Heils. Jij kan het verschil maken!

  • Je volgt een studie op het gebied van bestuurskunde, politicologie, European studies, voorlichtingskunde of iets wat daarop lijkt
  • Je bent communicatief sterk en je politieke en maatschappelijke antenne staat nooit uit
  • Je bent erg nieuwsgierig en zoekt vele raadgevers om tot een gedegen en afgewogen advies te komen
  • Je bent integer en voelt aan wat wel/geen vertrouwelijke informatie is
  • Je bent positief kritisch en kunt tussen mensen en belangen gemakkelijk schakelen
  • Je bent samenwerkingsgericht en stemt al je acties met de PA-manager en andere betrokkenen af

  • Een marktconforme stagevergoeding (CAO Welzijn)
  • Een uitdagende stage in een maatschappelijk relevante organisatie
  • Een plek waar je echt verschil kunt maken

De stageplek is binnen de professionele hulp- en zorgtak van het Leger des Heils. Samen met ruim 6500 collega’s sluiten we aan bij de mensen die een beroep op ons doen. We vangen mensen op die dakloos zijn en/of kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, we begeleiden en ondersteunen mensen waar dat nodig is. Juist ook waar het moeilijk is contact te leggen, omdat mensen vaak teleurgesteld zijn in eerdere hulpverlening. Mensen met schulden, een psychiatrische stoornis, verslaving en/of een confrontatie met justitie. We vinden dat iedereen erbij hoort en mee moet kunnen doen in de samenleving. We geloven in herstel van het gewone leven. Het Leger des Heils werkt in alle gemeenten in Nederland, vanuit 280 locaties en binnen 8 CAO’s.
De locatie waar je stageloopt is op het hoofdkantoor in Almere. Hier vind je ook de collega’s van andere delen van het Leger des Heils. Samen werken we aan perspectief voor mensen.

Interesse?
Mail dan je motivatie en CV naar diana.nieuwold@legerdesheils.nl. Als je eerst meer informatie wilt, kun je bellen of appen met Diana Nieuwold, Manager Public Affairs,/Belangenbehartiging via 0646422847.