Sportvrijwilliger

“Iets voor jou? Kom dan in beweging!”

Wat ga je doen als sportvrijwilliger?

Op onze locatie hebben wij sinds kort een fitnessruimte. Wat nog gemist wordt is een sportvrijwilliger die in staat is de deelnemers op enthousiaste en motiverende wijze letterlijk in beweging te krijgen. Dat kan beginnen met eenvoudige rek- en strek oefeningen tot aan een rondje hardlopen.Onze bewoners vinden het ook leuk om bijvoorbeeld te voetballen, te joggen, te zwemmen noem maar op.

De sportvrijwilliger is voor 1x in de week.

Wat krijg je er voor terug?

Als sportvrijwilliger help je deelnemers een stap te zetten richting een gezondere leefstijl. Jij kan jouw passie en talent overbrengen aan de deelnemer(s) en levert daarmee een zinvolle bijdrage aan het welzijn van de deelnemers en daarmee aan de maatschappij. Je biedt hen op laagdrempelige manier een ander vorm van dagbesteding. Als sportvrijwilliger doe je een ervaring van zingeving op. Het kan je kijk op de maatschappij verbreden en daarmee doe je misschien zelfs een ‘life changing experience’ op. Daarbij wordt je als vrijwilliger onderdeel van onze organisatie en het team. Dit levert uitbreiding van sociale contacten en het professioneel netwerk op.

Om welke taken gaat het?

 • In overleg met bewoners een sportaanbod samenstellen
 • Bewoners begeleiden bij de sportactiviteiten
 • Bewoners bewust maken dat beweging bijdraagt aan een gezonde en fitte levensstijl
 • Bewoners bewust maken van laagdrempelige bewegingsactiviteiten

Wat vragen wij van jou?

 • Het is de bedoeling dat de vrijwilliger de bewoners activeert. 
 • Je bent sociaal, klantvriendelijk en geduldig  
 • Je bent in staat de bewoners te enthousiasmeren en te motiveren
 • Je bent sportief en in staat een laagdrempelig en verantwoord sportprogramma op te stellen
 • Je hebt respect voor andere normen en waarden
 • Je spreekt de Nederlandse taal
 • Je bent minimaal 1 keer per week 1 tot 2 uur beschikbaar
 • Je respecteert de christelijke geloofsovertuiging van het Leger des Heils.

             Een verklaring omtrent gedrag (VOG) dient aangevraagd te worden. De kosten hiervan worden
             door de organisatie vergoed

 

Wat bieden wij jou? 

 • Waardering, gezelligheid en begeleiding
 • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd
 • Je ontvangt een vrijwilligers- of reiskostenvergoeding
 • Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van PEP. Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea.

Het Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag biedt onderdak, zorg en begeleiding aan mensen die niet in een veilige gezinssituatie kunnen opgroeien of niet zelfstandig kunnen wonen. Met een dak boven het hoofd, veiligheid, goede voeding en kleding bieden we de basisvoorwaarden voor een volwaardig bestaan. Door intensieve zorg en begeleiding wordt gewerkt naar het (her)vinden van zoveel mogelijk zelfstandigheid, begeleid dan wel zelfstandig wonen of terugkeer naar de gezinssituatie. Dit gebeurt in de verschillende voorzieningen en/of ambulante hulpverlening (www.legerdesheilsdenhaag.nl)

Vrijwilliger als brug naar de samenleving
Voor het herstel van het gewone leven heeft het Leger des Heils de maatschappij nodig. Voor het Leger des Heils zijn vrijwilligers mensen die voor de deelnemers een brug vormen van de marge naar het hart van de maatschappij. Vrijwilligers hebben hun eigen mogelijkheden en talenten om die brug te slaan. Daarom zoekt het Leger des Heils bewust gemotiveerde en betrokken mensen die ons mee willen helpen en/of  aandacht kunnen geven aan onze deelnemers om zo het herstel van het gewone leven mogelijk te maken.

 

Bij belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met:
Pieter-Willem Camphen, telefoonnummer 070-7621010 of per mail: pieterwillem.camphen@legerdesheils.nl

Bij belangstelling voor vrijwilligerswerk in het algemeen, kun je contact opnemen met: vrijwilligerscoördinator Veralyna Broomans,  telefoonnummer 06-15423273 of per mail: v.broomans@legerdesheils.nl