Slaapwacht Fasehuis ’t Gein

(Sociaal Pedagogisch Werker)

24 uur per week te Amsterdam

Voor de afdeling Fasehuis ’t Gein zijn wij op zoek naar een slaapwacht. Je bent gedurende de avond en nacht verantwoordelijk voor het pedagogisch handelen, de orde, rust en veiligheid te bewaren in en rond ‘t Gein. Je bent op de hoogte van de problematiek/hulpvraag van de jongeren en welke benadering hierbij passend is. Ook ben je in staat om in geval van calamiteiten accuraat te handelen. Daarbij ben je in staat om de jongeren te motiveren tot opstaan, douchen, ontbijten om op tijd te vertrekken naar dagbesteding. Middels het cliënt-registratiesysteem Clever doe je verslaglegging van je observaties- en bijzonderheden en geef je een mondeling overdracht aan de dagdienst die jou overneemt. Daarnaast is het streven om per 1 mei 2019 over te gaan naar waakdienst. Dit houdt in dat er niet meer geslapen wordt maar dat je de hele nacht wakker moet blijven.

  • Minimaal afgeronde Mbo-opleiding SPWniveau 3of daarmee vergelijkbaar;
  • In het bezit van een geldig BHV is een pré;
  • Affiniteit met jongeren met een lichtverstandelijke beperking en bijkomende sociaal-emotionele problematiek;
  • Bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg en-/of jeugdzorg;
  • Zelfstandig, verantwoordelijk, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig;
  • Goede sociale-, mondelinge- en schriftelijke vaardigheden;
  • De bereidheid om volgens rooster slaapdiensten te draaien (de diensten zijn van 22:00 – 8:30 uur);
  • Je dient in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan twee maanden;
  • Je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Op basis van opleiding en ervaring word je volgens CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in schaal 35. Deze loopt van minimaal  € 1.800,-- tot maximaal  € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 7,05% en hecht veel waarde aan flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling (Persoonlijk Budget Levensfase).
 
Secundaire arbeidsvoorwaarden
Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Wij bieden mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen zoals een eigen Leger des Heils Academie waar je trainingen kunt volgen.
 
Duur
Aanstelling in eerste instantie voor bepaalde tijd. Verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbare in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding.  
Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.
 
Ons team
Het Cluster Jongeren bestaat uit de afdelingen: (Orthopedagogisch Centrum) OC Middelveld, Zij aan Zij, Fasehuis t Gein, Jongeren Ambulant, Jongeren Zuidoost en de Klif. Alle (zwerf) jongeren die binnen het cluster woonachtig zijn hebben een licht verstandelijke beperking, bijkomende (psychiatrische) problematiek, kunnen verslaafd zijn en contacten hebben met justitie. Zij krijgen naast praktische begeleiding op individueel en groepsniveau ook behandeling aangeboden dat wordt ondersteund en uitgevoerd door een Multi disciplinair team.

Fasehuis ’t Gein
Bij Fasehuis ’t Gein worden (zwerf)jongeren ondersteund om te groeien in hun sociale redzaamheid op verschillende levensgebieden. Op een herstelgerichte wijze en met oog voor de dromen en doelen van de jongeren geven we gezamenlijk vorm aan een behandeltraject. Het fasehuis is opgedeeld in verschillende fases.
 
De vacature is gericht op een functie als slaapwacht op de 1ste fase van ’t Gein, ook wel de leefgroep genoemd. Hier wonen 9 jongeren die de eerste fase van ’t Gein (24 uurs begeleiding) moeten doorlopen en in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nog moeten groeien en leren.
https://www.legerdesheils.nl/goodwillcentra-amsterdam/het-gein

We zien jouw sollicitatie met motivatie en uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vergezeld van jouw  curriculum vitae graag tegemoet via onze site  http://www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/ voor 1 april 2019. Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.
 
Contactpersoon en informatie
Leontine van der Veldt, Teamleider Fasehuis 't Gein en Jongeren Ambulant
Cluster Jongeren
Telefoonnummer: 06-22489382 / 020-6960479
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!  
 
Voor meer informatie zie onze website: www.legerdesheils.nl