Receptioniste Haarlem (vrijwilligerswerk)

Als telefoniste/receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt van de organisatie. De combinatie van de telefoon en de receptie zorgt ervoor dat je een afwisselde functie hebt. Je eerste taak is het beantwoorden (en doorverbinden) van binnenkomende telefoontjes. Je staat klanten te woord en zorgt ervoor dat zij bij de juiste afdeling terecht komen. Daarnaast ontvang je bezoekers en staat hen correct te woord.
Andere taken zijn: administratieve taken, post verwerken, lichte schoonmaak werkzaamheden. We zoeken iemand die ons op woensdag kan ondersteunen.

  • De tijdstippen waarop je aanwezig bent zijn in overleg, maar je bent minimaal een hele dag (of twee halve dagen) beschikbaar.
  • We zoeken iemand die bij voorkeur op de woensdag beschikbaar is
  • Je bent flexibel, zelfstandig en vriendelijk
  • Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen
  • Je hebt respect voor andere normen en waarden
  • Je hebt respect voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils, dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.

  • Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn en daarnaast in een team van leuke collega's van de afdeling facilitaire dienst
  • Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen
  • Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
  • Reiskostenvergoeding

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit zijn christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen ‘zonder helper’. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 6.000 professionals en duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Afdelingsinfo
De afdeling Facilitaire Dienst bestaat uit de receptie, frontoffice, beleid en technische dienst. De afdeling is betrokken bij de locaties, bij het werk en met elkaar. Er is een groot saamhorigheidsgevoel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Catelijne van Houwelingen
Bereikbaar via; 088 065 7100

Het je vragen over de procedure? Neem dan contact op met:
Janneke Mekken, vrijwilligerscoördinator
Bereikbaar op: janneke.mekken@legerdesheils.nl