Pedagogisch Medewerker Kamertrainingscentrum Amersfoort (28-32 uur p/w)

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden zoeken wij een nieuwe collega voor ons Kamertrainingscentrum in Amersfoort.
 

Functieomschrijving:
Als Pedagogisch Medewerker begeleid je jongeren tussen de 16 en 23 jaar tijdens hun ontwikkelingsproces richting zelfstandigheid. Dit doe je op zowel psychisch/sociaal als praktisch gebied.
Door middel van individuele gesprekken geef je inhoud aan het mentorschap en ben je bezig met de uitvoering van het hulpverleningsplan van de jongere(n). Hierbij is het van belang dat je een goed evenwicht weet te vinden tussen structuurgevende interventies en het ruimte geven aan ervaringsleren. Je onderhoudt contacten met het netwerk rondom de jongeren zoals ouders, school/werk en plaatsende c.q. begeleidende instanties.
 

Functie eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding of jij bent een gemotiveerde professional met minimaal MBO-4 niveau;
  • Je werkt vanuit je hart en je weet vanuit jouw eigenheid verbinding te maken met de jongeren;
  • De mogelijkheid om de eigen ervaring in te zetten is een pré;
  • Je hebt ervaring in het werken met jongeren en bij voorkeur ook met deze specifieke doelgroep;
  • Je bent bekend met competentiegericht werken aan herstel van het gewone leven;
  • Je kunt kritisch zijn, je kunt reflecteren op je eigen handelen en beschikt over ‘natuurlijk’ overwicht;
  • Je bent een teamplayer. Dit houdt in dat je actief de samenwerking zoekt met je collega’s. Hiernaast sta je open voor het geven en ontvangen van feedback;
  • Je hebt humor, relativeringsvermogen en een gezonde dosis nieuwsgierigheid;
  • Aangezien we 24-uurs begeleiding bieden verwachten we dat je meedraait in het rooster; Hieronder vallen ook slaapdiensten en diensten in het weekend en op feestdagen;
  • Een positief christelijke geloofsovertuiging en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

Arbeidsvoorwaarden:
Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je veel kunt leren.
Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 7, minimaal €2298,- en maximaal €3285,- van de CAO Jeugdzorg bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Bij deze CAO hoort een eindejaaruitkering van 8,3%. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Bij een wederzijds positieve klik, bieden wij je eerst een bepaalde tijd contract met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.
 

Afdelingsinformatie
Bij de Cromwijk worden jongeren op een intensieve individuele wijze d.m.v. een 24-uurs opvang begeleid bij hun ontwikkeling naar zelfstandigheid. Er wonen 8 jongeren in 2 woningen in de wijk Schothorst. Het gaat om jongeren van 16 tot en met 23 jaar die willen doorgroeien naar zelfstandigheid, maar waarbij dit vanuit hun huidige leefomgeving (tijdelijk) niet mogelijk is. De problematiek van de jongeren is meervoudig en complex. Er is altijd sprake van problemen op verschillende leefgebieden, waardoor de ontwikkeling van de jongere ernstig belemmerd wordt of stagneert.

De zelfstandigheidstraining biedt nieuwe kansen aan jongeren. Elke jongere wordt begeleid door een mentor. Er wordt gewerkt aan de hand van een individueel plan dat samen met de jongere wordt opgesteld en op vaste momenten geëvalueerd. Bij het opstellen en gedurende het traject bijstellen van dit plan zijn de mogelijkheden en wensen van de jongere leidend. Naast de psychosociale hulp worden de jongeren begeleid bij zaken als woonvaardigheden, dagstructuur, opleiding en werk, het opbouwen van een eigen sociaal netwerk en het goed functioneren binnen de maatschappelijke omgeving.
 

Reageren:
Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV zien wij graag uiterlijk 8 april tegemoet via de "solliciteer online” button.
De eerste gesprekken staan gepland in week 16, het is prettig als je hiermee rekening kunt houden.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bas Treurniet (afdelingsmanager) via het nummer (06) 25630946.

Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.