Parttime medewerker financien

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de financiële- en productieadministratie van het Leger des Heils Gelderland. Je bent verantwoordelijk voor de monitoring van de facturatie van onze zorg, het analyseren en aanleveren van data voor de audits en het aanleveren van diverse maandelijkse rapportages. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de financiële verantwoording waaronder DBC’s en DBBC’s.

Je bent analytische ingesteld en een teamspeler die uitstekend in staat is om zelfstandig te werken en de juiste prioriteiten weet te stellen. Hands-on en proactief is je op het lijf geschreven.
 

  • HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding;
  • Kennis van zorg en GGZ is een pré of de bereidheid om je hierin te ontwikkelen
  • Uitstekende kennis van Excel
  • Servicegerichte en slagvaardige houding;
  • Uitstekende analytische vaardigheden;
  • Een positief christelijke geloofsovertuiging op basis waarvan je de doelstelling van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijft.

Werk in een enthousiast team op een prachtige locatie met mogelijkheden om je zelf te ontwikkelen.
De functie wordt, afhankelijk van je opleiding, ingeschaald in de CAO Social Werk. We starten met een contract voor een jaar.
 
Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Sociaal Werk. Je krijgt de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget kan naar behoefte worden  ingezet in de vorm van tijd of geld.


 

Met ruim 450 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers biedt Leger des Heils Gelderland zorg en welzijn aan ca. 2700 hulpvragers per jaar. Dat doen we bij Ontwenningscentrum De Wending, Batelaar Domus plus, Jeugdhuis Warenargaarde, Maatschappelijk Opvang Valleiregio, Hospice Rozenheuvel en diverse buurtsteunpunten en woonvoorzieningen. Ook bieden we ambulante begeleiding en geestelijke gezondheidszorg door heel Gelderland. Meer informatie vind je op www.legerdesheilsgelderland.nl

Het Bedrijfsbureau is gevestigd in Ugchelen en is de thuisbasis van de ondersteunende diensten.
Dit zijn de afdelingen Beleid, Control, Financiën, HRM en secretariaat, Facilitaire Zaken, Communicatie, Kwaliteit en Bureau Trajectmanagement. Voor de afdeling Financiën zoeken wij een medewerker financiën.

Wij ontvangen je  CV en motivatie, waarin je o.a. in gaat op de functie-eisen en jouw christelijke identiteit, graag voor 1 juli 2019 via de button “solliciteer on line” (onderaan deze vacature). 
Je kunt je brief richten aan Gerdien Groen, directeur Bedrijfsvoering. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Sander van Eersel, Controller,  telefoonnummer: 06-46425347.

De sollicitatiegesprekken worden gepland op donderdag 4 juli 2019.