Maatje voor vereenzamende vrouw Amsterdam

Sta jij positief in het leven en wil jij helpen eenzaamheid tegen te gaan?

Barbara (73) deed vroeger veel aan breien en handvaardigheid, maar de laatste jaren heeft ze daar niet veel energie voor. Ze is snel angstig en slikt daarvoor ook medicijnen, die haar een moe gevoel geven. Toch vindt ze het hartstikke fijn om mensen om zich heen te hebben en een praatje te maken. Ze zit veel alleen thuis en zoekt een maatje om haar gezelschap te houden. Iemand met wie ze kan praten of om eens naar een café in de buurt te gaan. Het is belangrijk dat het maatje een positieve blik op het leven heeft en haar kan helpen focussen op de mooie dingen van het leven. 

  • Je bent sociaal betrokken en wil graag iets doen voor een ander;
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
  • Je hebt de nodige levenservaring;
  • Ervaring met psychiatrie is een pré, maar geen vereiste;
  • Je respecteert de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

  • Waardering, gezelligheid en begeleiding;
  • Een reiskostenvergoeding;
  • Goede begeleiding in de vorm van trainingen en intervisie;
  • WA-verzekering;
  • Onderdeel zijn van een organisatie die zich inzet voor de kwetsbare naaste.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbare in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding.  
Per jaar staan er meer dan 6500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.
 
Over het Maatjesproject:
Maatje zijn van een deelnemer van het Leger des Heils is een bijzondere ervaring, omdat je een band opbouwt met iemand die je normaal niet snel zou tegenkomen. Je spreekt wekelijks af om samen iets leuks te doen, zoals koffie drinken, wandelen of een andere activiteit. Jouw tijd en aandacht maken een enorm verschil in iemands leven.

Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie? We komen graag met je in contact. Bel of mail ons, dan kunnen we samen kijken of er een match is!
 
Contactpersoon en informatie:
Laura Vrijsen, 06-22102334 en Marieke van der Schoor, 06-12223149
E maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!    

 
Voor meer informatie zie onze website: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/vrijwilligers