Maatje voor man op leeftijd Amsterdam

 Heb jij een zwak voor ouderen en ben je positief ingesteld?

Meneer Koets (85) woont nog niet zo lang in onze woonvoorziening en moet nog erg wennen. Met de leeftijd gaat het denken en spreken wat trager bij hem, maar desondanks is hij precies en zeer opmerkzaam. Meneer Koets is belezen en welbespraakt en vindt het leuk om over vroeger te praten, bijvoorbeeld over zijn herinneringen aan de oorlog. Hij kan soms een beetje mopperen, maar je kunt ook erg met hem lachen. Hij zoekt dan ook een maatje met humor, iemand die positief is ingesteld en het leuk vindt om gewoon gezellig op de kamer wat te praten en koffie te drinken. Af en toe een uitje naar Artis zou al helemaal fantastisch zijn! Lijkt dit je wat of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

  • Je bent sociaal betrokken en wil graag iets doen voor een ander;
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
  • Je hebt de nodige levenservaring;
  • Je ontvangt op dit moment geen zorg of hulpverlening van het Leger des Heils;
  • Je respecteert de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

  • Waardering, gezelligheid en begeleiding;
  • Een reiskostenvergoeding;
  • Goede begeleiding in de vorm van trainingen en intervisie;
  • WA-verzekering;
  • Onderdeel zijn van een organisatie die zich inzet voor de kwetsbare naaste.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbare in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding.  
Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.
 
Over het Maatjesproject:
Maatje zijn van een deelnemer van het Leger des Heils is een bijzondere ervaring, omdat je een band opbouwt met iemand die je normaal niet snel zou tegenkomen. Je spreekt wekelijks af om samen iets leuks te doen, zoals koffie drinken, wandelen of een andere activiteit. Jouw tijd en aandacht maken een enorm verschil in iemands leven.

Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie? We komen graag met je in contact. Bel of mail ons, dan kunnen we samen kijken of er een match is!
 
Contactpersoon en informatie:
Laura Vrijsen, 06-22102334 en Marieke van der Schoor, 06-12223149
E maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!    
 
Voor meer informatie zie onze website: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/vrijwilligers