Kook vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met een hart voor koken! Kan jij daarnaast ook anderen ondersteunen in het maken van maaltijden? Dan zoeken wij jou!
Voor onze locatie, de Boeg, in Spijkenisse zijn we op zoek naar een ‘kook vrijwilliger’ die bij voorkeur twee keer per week een avond komt koken op locatie.
 
 

Je hebt: Vaardigheden in de keuken, kennis van hygiëne en geduld om kennis over te dragen.
affiniteit met de doelgroep, de kernwaarden: ‘er zijn’ voor mensen zonder helper.
Je kunt goed luisteren en bent communicatief vaardig.
Je kan goed reflecteren, makkelijk in contact.
 
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervan worden vergoed.

Wij bieden
-Gezelligheid en waardering
-Werkervaring en ontplooiing
-Werken binnen een team
-De mogelijkheid tot eigen inbreng in je werk
-Begeleiding bij werkzaamheden d.m.v. persoonlijke gesprekken en thema bijeenkomsten
-Vrijwilligersovereenkomst en WA verzekerd.
-Mogelijkheid voor een onkostenvergoeding

MCR maakt al decennia lang gebruik van mensen die zich vrijwillig inzetten voor de activiteiten van MCR. Onze ervaring is dat vrijwilligers meer en meer onmisbaar zijn!
Begeleiders ondersteunen en begeleiden de deelnemers. Vrijwilligers slaan de brug naar de maatschappij, waarbij het gewone contact centraal staat, met als doel het herstel van het gewone leven van de deelnemer.

Het Maatschappelijk Centrum Rotterdam is onderdeel van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.  Ons doel is het herstel van het gewone leven van de deelnemers, zodat zij zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk kunnen wonen en leven en naar vermogen kunnen deelnemen aan de samenleving.
Als vrijwilliger draag je  bij aan het herstel van het gewone leven door de brug te vormen naar de maatschappij.

Locatie informatie
De Boeg, gelegen in Spijkenisse, is een dag- en nachtvoorziening voor mannen en vrouwen die een capaciteit heeft van 20 nachtplaatsen en 25 dagplaatsen.
De deelnemers kunnen te maken hebben met o.a. verslavings- en psychiatrische problematiek. De hulpverlening is gericht om een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te bewerkstelligen en mensen te laten doorstromen naar een voor hen geschikte plek.
 

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Jorien Hamoen – van Os via vrijwilligers.mcr@legerdesheils.nl.