Klusjesman / vrouw

Functieomschrijving:
Ambulant Team Apeldoorn bestaat uit een aantal ambulante hulpverleners, die bij de mensen thuis komen, meestal met een frequentie van een keer per week. De mensen wonen zelfstandig. Als vrijwilliger klusjesman voor Ambulant Team Apeldoorn word je hulp gevraagd bij allerlei uiteenlopende technische klussen en klusjes. Dat kan variëren van het indraaien van een lamp tot het plaatsen van een schutting of het helpen bij een verhuizing of reorganisatie van de woning.
De medewerker van het Leger des Heils zal hierover contact onderhouden met de vrijwilliger.
Op basis van afroep worden onze vrijwilligers ingezet. In de praktijk betekent dit dat je gebeld wordt met een verzoek. Je kunt zelf aangeven of je op de aangewezen dag en tijdstip beschikbaar bent.
 

Wij vragen:

  • je hebt affiniteit met de doelgroep van het Leger des Heils
  • je bent praktisch ingesteld en beschikt over klusvaardigheden
  • je bent geduldig maar kunt ook je grenzen aangeven
  • je bent communicatief vaardig
  • je bent flexibel inzetbaar
  • je respecteert de christelijke identiteit

Wij bieden:

  • een leerzame ervaring binnen een boeiende werkplek
  • waardering, gezelligheid en begeleiding
  • een passende vrijwilligersvergoeding
  • WA verzekering voor de uren van vrijwillige inzet

Bedrijfsinformatie:
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Ambulant Team Apeldoorn helpt de meest kwetsbare mensen in de samenleving. De deelnemers hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis. Zorg is in het verleden niet goed van de grond gekomen of, om welke reden dan ook, misgelopen. Deelnemers hebben op vele levensgebieden kwetsbaarheden. Hierbij valt te denken aan verslaving, isolement, verwaarlozing, schulden, justitiële problemen en afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van hulpverlening bij de deelnemer thuis wordt er gewerkt aan verbetering van de algehele situatie. De hulpverlener en deelnemer maken doelen op elk levensgebied en gaan stap voor stap aan het werk richting vooruitgang. Ambulant Team Apeldoorn heeft deelnemers in de gehele Gemeente Apeldoorn en daarbuiten.
 

Reageren:
Heb jij ruimte om je in te zetten voor je kwetsbare naaste en wil je vrijwilliger worden? Stuur je CV en motivatie naar vrijwilligersgelderland@legerdesheils.nl  of bel voor meer informatie of 06-23780908