Keukenprins of prinses

Voor vrouwenopvang the Village zijn we op zoek naar een enthousiaste keuken prins of prinses! Houdt jij van koken en vindt je het leuk anderen iets te leren op het gebied van gezonde voeding, kooktechnieken en slim boodschappen doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Je hebt: affiniteit met de doelgroep, kennis van voeding en kookvaardigheden.
Je bent: Makkelijk in de omgang en communicatief vaardig.
Je kan: Anderen vaardigheden aanleren, omgaan met feedback en verantwoording nemen.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Wij bieden
-Gezelligheid en waardering
-Werkervaring en ontplooiing
-Werken binnen een team
-De mogelijkheid tot eigen inbreng in je werk
-Begeleiding bij werkzaamheden d.m.v. persoonlijke gesprekken en thema bijeenkomsten
-Vrijwilligersovereenkomst en WA verzekerd.
-Mogelijkheid voor een onkostenvergoeding
 

MCR maakt al decennia lang gebruik van mensen die zich vrijwillig inzetten voor de activiteiten van MCR. Onze ervaring is dat vrijwilligers meer en meer onmisbaar zijn!
Begeleiders ondersteunen en begeleiden de deelnemers. Vrijwilligers slaan de brug naar de maatschappij, waarbij het gewone contact centraal staat, met als doel het herstel van het gewone leven van de deelnemer

Het Maatschappelijk Centrum Rotterdam is onderdeel van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.  Ons doel is het herstel van het gewone leven van de deelnemers, zodat zij zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk kunnen wonen en leven en naar vermogen kunnen deelnemen aan de samenleving.
Als vrijwilliger draag je  bij aan het herstel van het gewone leven door de brug te vormen naar de maatschappij.

Locatie informatie
Bij The Village wonen aanstaande  moeders, vrouwen alleen en vrouwen met kinderen samen in een woonvoorziening. Er is 24 uur per dag begeleiding. De vrouwen krijgen (met hun kinderen) een eigen kamer en als het nodig is benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. The Village helpt bij de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie en het aanvragen van een uitkering. En met de moeders gaan we op zoek naar een baan of opleiding, kinderopvang of een school voor de kinderen.
 
The Village sluit aan bij wat de deelnemer nodig heeft. Vrouwen leren hun problemen de baas te worden en te blijven. We onderhouden contact met collega-instellingen of instanties, bijvoorbeeld bij schulden, verslaving of psychiatrie. Met als doel dat de vrouwen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Ook werken we eraan dat minderjarige kinderen bij hun moeder kunnen (blijven) wonen. We stimuleren moeders om naar school te gaan. En waar mogelijk betrekken en versterken we het persoonlijke netwerk van de deelnemer  bij de hulpverlening.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met  via telefoonnummer  010 2229840 of emailadres vrijwilligers.mcr@legerdesheils.nl