Huismeester/Klusjesman

Functieomschrijving:
Ambulant Team Ede beschikt over vier doorstroomwoningen. Woningen die het Leger des Heils huurt van de woningcorporatie. Deze woningen worden aan cliënten verhuurt als een tussenstap naar geheel zelfstandig wonen. De maximale termijn dat een cliënt deze woning kan huren is een jaar.
Als vrijwilliger huismeester/ klusjesman voor Ambulant Team Ede word je ingeschakeld bij een wisseling van huurder.
De vrijwilliger wordt gevraagd om de eindcontrole uit te voeren samen met de cliënt en de woning op te leveren voor de nieuwe huurder. Daarnaast wordt gevraagd, met voorkeur samen met de deelnemer, om herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren aan de woning.
Denk hierbij aan een muurtje sausen, schoonmaken of een technisch klusje. De vrijwilliger zal hierover contact onderhouden met medewerkers van het Leger des Heils en indien nodig, ook met de woningcorporatie.
 
Op basis van afroep worden onze vrijwilligers ingezet. In de praktijk betekent dit dat je gebeld wordt met een verzoek. Je kunt zelf aangeven of je op de aangewezen dag en tijdstip beschikbaar bent.
 
 

Wij vragen:

 • je hebt affiniteit met de doelgroep van het Leger des Heils
 • je bent praktisch ingesteld en beschikt over klusvaardigheden
 • je bent geduldig maar kunt ook je grenzen aangeven
 • je bent communicatief vaardig
 • je bent flexibel inzetbaar
 • je respecteert de doelstelling van het Leger des Heils

Wij bieden:

 • een leerzame ervaring binnen een boeiende werkplek
 • waardering, gezelligheid en begeleiding
 • een passende vrijwilligersvergoeding
 • WA verzekering voor de uren van vrijwillige inzet
 • een zorgvuldig afgebakende activiteit

Ambulant Team Ede helpt de meest kwetsbare mensen in de samenleving. De cliënten hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis. Zorg is in het verleden niet goed van de grond gekomen of, om welke reden dan ook, misgelopen. Cliënten hebben op vele levensgebieden problematiek. Hierbij valt te denken aan problematiek als verslaving, isolement, verwaarlozing, schulden, justitiële problemen en afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van hulpverlening bij de cliënt thuis wordt er gewerkt aan verbetering van de algehele situatie. De hulpverlener en cliënt maken doelen op elk levensgebied en gaan stap voor stap aan het werk richting vooruitgang. Ambulant Team Ede heeft cliënten in de gehele Gemeente Ede.
Bedrijfsinformatie:
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.
 

Reageren:
Heb jij ruimte om je in te zetten voor je kwetsbare naaste en wil je vrijwilliger worden? Stuur je CV en motivatie naar wilma.van.de.kamp@legerdesheils.nl of bel voor meer informatie 055 538 03 33  of 06-23780908