Hoofd Keuken Dagbesteding 36 uur

Geloof jij in werken aan herstel, geloof jij in herstel door werken?

Als Hoofd van de 50|50 FOOD-keuken ben je verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering van de keuken en de dagdagelijkse aansturing van het team. Dit team bestaat uit koks/werkbegeleiders en deelnemers die participeren aan het arbeidstraject gericht op dagbesteding, re-integratie en participatie. Als Hoofd Keuken ben je ‘meewerkend voorman’ in de keuken en organiseer je alle taken rondom de productie van grote aantallen maaltijden voor verschillende Leger des Heils locaties. Je onderhoudt de contacten met (externe) partijen als leveranciers en klanten, regelt de menucyclus en zorgt dat het logistieke proces vlekkeloos verloopt. Hierbij neem je de gestelde doelen op sociaal-, financieel en commercieel resultaat in acht.

Naast de operationele bedrijfsvoering, ben je ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers in de keuken en zodoende ook Senior Werkbegeleider. Aan de hand van de uit te voeren werkzaamheden en de aanwezige deelnemers maak je dagelijks een werkplanning. In samenspraak met de individuele deelnemer en betrokken hulpverleners geef jij vorm aan de begeleiding en training ten aanzien van basale arbeidsvaardigheden en gedragsaspecten. Je begeleidt de deelnemers en stuurt hen aan.

Onze deelnemers
Een groot deel van de deelnemers bij 50|50 ontvangt op het gebied van wonen ondersteuning van het Leger des Heils. Doelen worden geformuleerd in een zorgplan, waarbij jij als werkbegeleider vorm geeft aan de uitwerking van doelstellingen op het gebied van dagbesteding en arbeidstoeleiding. Hierin moet je denken aan het normaliseren van het dag- en nachtritme, aanleren van basale arbeidsvaardigheden, groeien op de participatieladder en re-integratie naar betaalde arbeid. Je observeert, begeleidt en stimuleert de deelnemers en geeft daarbij heldere werkopdrachten. Je rapporteert de vorderingen en knelpunten aan de betrokken hulpverleners.

 • Minimaal een afgeronde MBO4 koksopleiding én MBO4+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt werkervaring als kok in een soortgelijke functie.
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.
 • Je bent in staat om mensen aan te sturen en begeleiden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zoals deelnemers met LVB of vanuit een forensische achtergrond.
 • Je werkt graag samen met de deelnemers en neemt ze mee in het proces in de keuken.  

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsbesef, bent handig met organiseren en denkt vooruit. Je bent stressbestendig, creatief en oplossingsgericht. Je weet je collega’s en deelnemers te motiveren en te activeren. Ook heb je uitstekende communicatieve- en samenwerkingsvaardigheden. Je bent in het bezit van rijbewijs B, bij voorkeur aangevuld met E.

Je bent een betrokken christen en vanuit deze levensovertuiging kun je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg van harte onderschrijven.
 
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het
is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Daarnaast bieden wij je:

 • Een contract voor 7 maanden met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 7 die loopt van € 2.501,- tot € 3.494,- per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Reiskostenvergoeding van maximaal €140 netto per maand afhankelijk van je reisafstand en werkdagen
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling, eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar, €10 per maand tegemoetkoming zorgkosten en een vakantietoeslag van 8% per jaar.
 • Een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Daarnaast bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer met je cv en motivatiebrief uiterlijk 24 augustus via de sollicitatieknop. Na deze datum streven wij ernaar om je binnen een week reactie te geven.

Voor algemene vragen kunt u tot 10 augustus contact opnemen met de HR-afdeling, telefoonnummer: 010-2229888.
Voor specifieke vragen over de functie kunt u vanaf 11 augustus contact opnemen met Judith Verkade, manager 50|50 RZW, telefoonnummer: 06-51639489.