Herstelcoach Beschermd Wonen in Utrecht (28-32 uur p/w)

Kom jij onze bewoners die dakloos waren en kampen met ernstige psychiatrische problemen, helpen?

Wat je doet
Jij als persoon en jouw werk als begeleider doen ertoe! Jij zet je graag in voor de bewoners en stimuleert hen om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten die zijn afgestemd op zijn of haar mogelijkheden en ambities. Tegelijk ben je persoonlijk begeleider voor een aantal bewoners en stel je samen een begeleidingsplan op om de zelfstandigheid van de bewoner zoveel mogelijk te ondersteunen.
Je zoekt naar de mogelijkheden van de bewoners en kijkt hoe je hen kan motiveren en begeleiden om (kleine) stapjes te maken in zelfredzaamheid.
Je werkt hierin vanuit de herstelgerichte benadering, met de focus op ‘woonvaardigheden’, ‘werk en dagbesteding’ en ‘sociaal netwerk’. Hierbij wordt je ondersteund door teamgenoten, de trajectcoördinator en locatiemanager.

Jij bent er van overtuigd dat jij met jouw specifieke talenten hier aan kan bijdrage. Daarom is iedereen bij ons bezig met reflectie en streven we naar een grote mate van zelfkennis om de bewoners centraal te stellen. We faciliteren hierin met trainingen en coaching.
Mensen die geen helper meer hebben, verder vooruit helpen, dat maakt jouw functie uniek!
 

Wij vragen

 • Je hebt hart voor onze bewoners, bent betrokken en gemotiveerd om hen verder te  helpen;
 • Een professionele houding en een afgeronde sociaal/pedagogische opleiding op minimaal MBO-4 niveau. Bij voorkeur heb je werkervaring binnen de psychiatrie. Kandidaten met meer levens- en werkervaring zijn bijzonder welkom;
 • Je hebt kennis van- en vaardigheden op het gebied van relevante probleemgebieden en gedrag binnen de psychiatrie;
 • Je weet de juiste balans te vinden tussen zorgmijding en bemoeizorg, hierin ben je creatief, integer en vasthoudend;
 • We doen het samen, je bent een echte teamplayer die niet wegloopt voor complexe situaties en bijdraagt aan een prettige werksfeer;
 • De Nederlandse taal beheers je in woord en geschrift en je bent bereid stagiaires en vrijwilligers te begeleiden;
 • Je hebt een Christelijke geloofsovertuiging en kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Wij bieden

 • Werk wat professioneel en persoonlijk voldoening geeft, een werkplek waar je fijn kunt samenwerken en veel kunt leren (door middel van coaching en trainingen);
 • Wij stimuleren interne doorgroei en kijken graag met je mee hoe we dit vorm kunnen geven;
 • Afhankelijk van werkervaring inschaling in functiegroep 6, Min. € 2.190,- en max. € 3.076,- van de CAO Sociaal Werk bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Een eindejaaruitkering van 8,3%;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);
 • Je bouwt een loopbaanbudget op, kunt korting krijgen op de collectieve ziektekostenverzekering en we hebben een fietsplan;
 • Bij een wederzijds positieve klik bieden we een contract voor bepaalde tijd wat later omgezet kan worden in onbepaalde tijd.

Over ons
In de stad Utrecht bevinden zich Adelante 1 en 2. Deze woonvoorzieningen bieden huisvesting aan zo’n 60 bewoners. Beide locaties bieden specialistische 24 uurszorg aan voor mensen met ernstige, veelal complexe, psychiatrische problematiek. Naast het bieden van huisvesting, veiligheid en structuur, hebben een aantal (oudere) bewoners ook ondersteuning nodig in de ADL. Hierin bieden verzorgenden IG extra ondersteuning.
 

Lijkt dit je wat?
Dan zien we je sollicitatie met CV en motivatiebrief graag uiterlijk 2 juli 2019 tegemoet via de “solliciteer” button.
Voor meer informatie over de werkzaamheden bij Adelante kun je contact opnemen met Arend Bosch , locatiemanager via het nummer 06 - 10939151.