Helpende Meerzorg

Je ondersteunt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) van onze deelnemers.
Het betreft een functie van 16 uur in de week waarbij je 4 ochtenden in de week werkzaam bent.

Je werkt methodisch en zelfstandig maar wel in nauwe samenwerking met je collega’s.
Je hebt oog voor het groepsproces en de psychische en verslavingsproblematiek. Bij de begeleiding ga je uit van de eigen kracht van de deelnemer. Je rapporteert in het systeem dat daarvoor gebruikt wordt en weet wanneer je hulp in moet schakelen van andere disciplines of behandelaars.
 

Waarom wil  jij  op de Meerzorg werken?

 • Afwisselende en veelzijdige baan waarbij eigen initiatief wordt gewaardeerd
 • Je kunt veel leren over complexe en specialistische zorg.
 • Je hebt alle gelegenheid om je kennis in de praktijk te brengen en bij te dragen aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven van onze cliënten.
 • Professionaliteit en christelijke identiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jij herkent de signalen en de vragen die zich aandienen, hebt een luisterend oor en weet wie je op welk moment in moet schakelen.

 

 • MBO-diploma Helpende niveau 2
 • Affiniteit met de doelgroep en kennis en ervaring in de psychiatrie;
 • Kennis van en ervaring in de verslavingszorg is een pré
 • Een enthousiaste en flexibele werkhouding;
 • Je bent stressbestendig, hebt doorzettingsvermogen en bent integer;
 • Je kunt zowel in een team als zelfstandig werken;
 • Je bent helder en duidelijk in je rapportages;
 • Moeilijke situaties maak je bespreekbaar in het team. Dat doe je zorgvuldig en met respect voor je collega’s;
 • Een positief christelijke geloofsovertuiging op basis waarvan je de doelstelling van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijft.

De functie wordt ingeschaald in de CAO Sociaal Werk, afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
 
Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Sociaal Werk. Je krijgt de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget kan worden naar behoefte  ingezet in de vorm van tijd of geld.

 

Met ruim 500 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers biedt Leger des Heils Gelderland zorg en welzijn aan ca. 2700 hulpvragers per jaar. Dat doen we bij Ontwenningscentrum De Wending, Batelaar Domus plus, Jeugdhuis De Enk, Maatschappelijk Opvang Valleiregio, Hospice Rozenheuvel en diverse buurtsteunpunten en woonvoorzieningen. Ook bieden we ambulante begeleiding en geestelijke gezondheidszorg door heel Gelderland. Meer informatie vindt u op www.legerdesheilsgelderland.nl

De Wending is een onderdeel van het Leger des Heils Gelderland en is gevestigd in Ugchelen.
De afdeling Meerzorg van De Wending biedt zorg en begeleiding aan verslaafde dak- en thuislozen die ziek zijn of een slechte lichamelijke conditie hebben. De deelnemers hebben intensieve somatische zorg nodig in combinatie met aandacht en ondersteuning bij de sociaal-maatschappelijke, psychische- en verslavingsproblematiek. Dat maakt het werken op De Meerzorg uitdagend.

 

Wij ontvangen je  CV en motivatie, waarin je o.a. in gaat op de functie-eisen en jouw christelijke identiteit via de button “solliciteer on line” (onderaan deze vacature).

Voor vragen kan je contact opnemen met Josien van de Beek (clustermanager a.i.), tel: 06-25761765.