Hbo stagiair Social Work, SPH/MWD Kortdurende Opvang Enschede

Kortdurende Opvang Enschede is op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair Social Work met hart voor onze doelgroep.

Uren:                           Minimaal 24  uur
Aanvang stage:           September 2019
Duur:                           Voorkeur jaarstage
Locatie:                       Molenstraat 27, 7514 DJ Enschede

 

Ondersteunen van cliënten bij het opbouwen van hun leven naar zelfstandigheid. Proberen hen door te laten stromen naar een andere afdeling, bv. Begeleid Wonen, Beschermd Wonen of uitstromen naar gehele zelfstandigheid zonder begeleiding.

  • Positief christelijke levensovertuiging, waar je persoonlijk invulling aan weet te geven en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.
  • Studerend: HBO SPH/ MWD of Social Work
  • Minimaal 18 jaar
  • Kennis van de dak- en thuislozenproblematiek en relevante hulpverleningsmethoden
  • Vaardigheden in het ondersteunen en begeleiden van bewoners
  • Doorzettingsvermogen en realiteitszin
  • Stressbestendig, zelfstandig, flexibel en beschikkend over improvisatievermogen
  • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

Afhankelijk van opleiding, stage- en persoonlijke leerdoelen bespreken we waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage. Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.

Je ontvangt een stagevergoeding van €200,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week.
 

Leger des Heils W&G Overijssel is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. Leger des Heils W&G Overijssel biedt verschillende vormen van hulpverlening in de regio IJsselland en Twente. W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Kijk ook op www.legerdesheils.nl/overijssel www.facebook.com/legerdesheilsoverijssel of www.twitter.com/legerdesheilsoverijssel

Kortdurende Opvang biedt drie trajecten aan:

Hier en Nu is een dagopvang voor dak- en thuislozen. Ze vinden er koffie/thee, een douche, soep met brood en basale begeleiding.

Van de Straat biedt een kamer/bed aan dak- en thuislozen, gericht op het zo snel mogelijk verkrijgen van passende woonruimte in combinatie met een passend hulpverleningstraject.

Herstart is een 24-uursopvang voor dak- en thuislozen gericht op doorstroom naar begeleid wonen, beschermd wonen of zelfstandig wonen.

Ben je enthousiast geworden voor deze stageplek? Solliciteer dan via de website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl of met brief en cv via mailadres: stage.overijssel@legerdesheils.nl  Beschrijf daarbij kort in je brief wat je geloof in Jezus Christus persoonlijk voor je betekend.  We zien graag je reactie tegemoet!

Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Else Smallegoor (stagecoördinator). Dit kan via de mail  (stage.overijssel@legerdesheils.nl) of  telefonisch via 088 0652240.