HBO stagiair Social Work/SPH/MWD Domus Wehl

Voor onze afdeling Domus Wehl zijn we op zoek naar een enthousiaste hbo-stagiair Social Work, SPH of MWD met een groot hart voor onze doelgroep.


Adres:                                  Keppelseweg 29, 7031 AR Wehl
Uren:                                    Minimaal 24  uur
Aanvang stage:                    Februari 2019Functie-specificaties:
Locatie:                                Domus Wehl
Adres:                                  Keppelseweg 29, 7031 AR Wehl
Uren:                                    Minimaal 24  uur, voorkeur voor een jaarstage

Wij zoeken een stagiair met een stevige en warme persoonlijkheid met affiniteit voor de doelgroep. Je begeleidt en ondersteunt de aan jou toevertrouwde deelnemers in het streven naar zelfredzaamheid, in de breedste zin van het woord. Je stimuleert en ondersteunt hen individueel, op een praktische wijze bij o.a. woonvaardigheden, het opbouwen/onderhouden van een sociaal netwerk, een goede dag- en tijdbesteding, het juist omgaan met materiële zaken, een juiste houding ten opzichte van verslaving. Naast het inventariseren van de hulpvraag van de deelnemers behoort het opstellen, uitvoeren en evalueren van de zorgplannen tot je taak. Daarbij houd je toezicht op de leefomgeving van de deelnemers en fungeer je als eerste aanspreekpunt.
 

  • Positief christelijke levensovertuiging, waaraan je persoonlijk invulling weet te geven en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
  • Studerend: HBO Social Work, MWD/SPH, leerjaar 3 of 4
  • Hart voor onze doelgroep
  • Kennis van multi-problematiek en relevante hulpverleningsmethoden
  • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Stressbestendig, zelfstandig, flexibel en improvisatievermogen
  • Minimaal 18 jaar

Afhankelijk van opleiding, stage- en persoonlijke leerdoelen bespreken we waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage. Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.

Je ontvangt een stagevergoeding van €200,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week.

Leger des Heils W&G Overijssel is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. Leger des Heils W&G Overijssel biedt verschillende vormen van hulpverlening in de regio IJsselland en Twente. W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Kijk ook op www.legerdesheils.nl/overijssel www.facebook.com/legerdesheilsoverijssel of www.twitter.com/legerdesheilsoverijssel
 
Domus Wehl:  
In een Domus wordt onderdak, rust, structuur en ondersteuning geboden aan dak- en thuisloze mensen met psychiatrische en veelal ook verslavingsproblemen. De vaak langdurige opvang en ondersteuning richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid op het gebied van o.a. wonen, verzorging, dagbesteding en sociale relaties. De deelnemer wordt hierbij aan de hand van een zorgplan intensief begeleid. Zo wordt in eerste instantie getracht in ieder geval het verlies van vaardigheden te voorkomen, verder wordt de deelnemer gemotiveerd en gestimuleerd tot een gezondere levensstijl en (meer) deelname aan de maatschappij. Het streefdoel is dat de deelnemer zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk zijn leven vorm, inhoud en zin geeft.
 

Ben je enthousiast geworden voor deze stageplek? Solliciteer dan online via de website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl of via mail:  stage.overijssel@legerdesheils.nl. Graag vermelden bij de motivatie christelijke levensovertuiging wat Jezus Christus voor jou persoonlijk betekend. We zien graag je reactie tegemoet!

Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Else Smallegoor (stagecoördinator). Dit kan via de mail  stage.overijssel@legerdesheils.nl of  telefonisch via 088 0652240