HBO stagiair Social Work SPH/MWD Beschermd Wonen Modulair Enschede

Beschermd Wonen Modulair Enschede is op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair Social Work met hart voor onze doelgroep.

Uren:                           Minimaal 24  uur
Duur:                           Voorkeur jaarstage
Aanvang stage:           September 2019
Locatie:                       Hengelosestraat 67-71, 7514 AD Enschede
 

Beschermd Wonen Modulair biedt hulp aan volwassen mannen en vrouwen die moeite hebben zich staande te houden in de maatschappij. De begeleiding en ondersteuning is gericht op het maximaal bevorderen van de kwaliteit van leven. Deelnemers zijn per definitie kwetsbaar. Uitgangspunt is dat deelnemers hier zo normaal mogelijk wonen. Deelnemers (her)vinden hun plaats in de maatschappij en nemen deze weer in. Zij voeren regie over hun eigen leven en zijn volwaardige burgers in de maatschappij.

De maatschappij verlangt van haar burgers zelfredzaamheid en participatie. Deze uitgangspunten staan soms op gespannen voet met elkaar en verschillen per deelnemer of per levensfase van de deelnemer. Daarom biedt Beschermd Wonen Modulair maatwerk.

We leren mensen mee te doen in de samenleving, onder andere door samen te zoeken naar passende dag- en vrijetijdsbesteding. Cliënten leren problemen zelf te voorkomen of op te lossen, waardoor recidivekansen kleiner worden. Door de focus op werk dragen we bij aan arbeidsre-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De deelnemer huurt bij het Leger des Heils een studio. Samen met de deelnemer en de gemeente wordt bekeken welke ondersteuning, en daarmee welke modules, nodig zijn. Dit wordt periodiek geëvalueerd en bijgesteld.

  • Positief christelijke levensovertuiging, waar je persoonlijk invulling aan weet te geven en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.
  • Studerend: HBO SPH/ MWD of Social Work
  • Minimaal 18 jaar
  • Vaardigheden in het ondersteunen en begeleiden van bewoners
  • Doorzettingsvermogen en realiteitszin
  • Stressbestendig, zelfstandig, flexibel en beschikkend over improvisatievermogen
  • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

Afhankelijk van opleiding, stage- en persoonlijke leerdoelen bespreken we waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage. Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.

Je ontvangt een stagevergoeding van €200,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week.
 

Leger des Heils W&G Overijssel is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. Leger des Heils W&G Overijssel biedt verschillende vormen van hulpverlening in de regio IJsselland en Twente. W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Kijk ook op www.legerdesheils.nl/overijssel www.facebook.com/legerdesheilsoverijssel of www.twitter.com/legerdesheilsoverijssel
 

Ben je enthousiast geworden voor deze stageplek? Solliciteer dan via de website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl of met brief en cv via mailadres: stage.overijssel@legerdesheils.nl  Beschrijf daarbij kort in je brief wat je geloof in Jezus Christus persoonlijk voor je betekend.  We zien graag je reactie tegemoet!

Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Else Smallegoor (stagecoördinator). Dit kan via de mail  (stage.overijssel@legerdesheils.nl) of  telefonisch via 088 0654420.