Groepsbegeleiders Huis en Haard / Herstart

Heb jij ervaring met bewoners met een achtergrond van dakloosheid, verslaving en psychiatrische problematiek? Kom onze teams versterken en help mee om onze bewoners een prettig thuis te bieden en hen te begeleiden en ondersteunen in hun dagelijks leven.

Als groepsbegeleider (functienaam: Sociaal Pedagogisch Werker 2) ben je belangrijk voor onze bewoners. Ze maken graag een praatje en vinden het prettig dezelfde gezichten te zien. Je biedt hen structuur en je begeleidt hen in het zo zelfstandig mogelijk te leven. Hier is creativiteit en lef voor nodig om bewoners te stimuleren, maar ook een lange adem waarbij je ruimte geeft aan de eigenheid van de bewoners.  Onze groep bewoners is erg divers en de begeleiding is daarom afgestemd op ieders wensen en behoeften. Ook het netjes en gezellig houden van de afdeling valt onder je werkzaamheden.
 
Je werkt als groepsbegeleider nauw samen met de persoonlijk begeleiders, de gedragswetenschapper en de betrokken ggz instelling. Door jouw dagelijkse rapportages krijgen andere betrokken collega’s een volledig beeld van hoe het met de bewoners gaat.

 • Een MBO-diploma niveau 4 in de richting van Sociaal Werk;
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • Flexibiliteit;
 • Stressbestendigheid;
 • Denken in oplossingen, niet in problemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Beschikbaar voor minimaal 20 uur en maximaal 30 uur per week;
 • Je bent in staat om bij een indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen;
 • Een positief Christelijke geloofsovertuiging, de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunnen onderschrijven.

Primaire arbeidsvoorwaarden:
Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sociaal Werk, schaal 6, Het bijbehorende salaris is minimaal  € 2.219,- en maximaal € 3.176,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Opname pensioenfonds PFZW;
 • Mogelijkheid tot deelname aan het meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden;
 • 170 uur Verlofuren per jaar bij fulltime dienstverband;
 • Opbouw van een Individueel Keuze Budget, bestaande uit 8 % vakantietoeslag, eindejaarsuitkering van 8,3 % en € 10,- per maand tegemoetkoming in de zorgkosten.

Duur:
Aanstelling is voor de duur van 12 maanden. Daarna behoort voortzetting van het contract tot de mogelijkheden.

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is een professionele, innovatieve en praktisch ingestelde organisatie, die zonder onderscheid des persoons, materiële en immateriële hulp verleent aan medemensen die om uiteenlopende redenen een beroep doen op (werkeenheden van) de stichting. Het werk van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is geïnspireerd door het evangelie van Jezus Christus, waarin waarden als rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit centraal staan. Ook streeft de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg ernaar deze waarden te realiseren binnen onze samenleving. De organisatie ontleent haar kracht zowel aan de medewerkers die zich gedreven, energiek en vasthoudend inzetten voor hun medemens als aan facilitaire middelen en samenwerkingsverbanden waarin zij participeert. Voor meer informatie over de organisatie, zie: www.legerdesheils.nl.

Afdelingsinformatie:
Wenckebach
De afdeling Huis en Haard Wenckebach biedt onderdak en begeleiding aan 76 bewoners. De begeleiding wordt vormgegeven in 2 teams. Team 1 geeft begeleiding aan 26 bewoners en team 2 is verantwoordelijk voor 24 bewoners plus een paar kamers in het kader van de woonprojecten. Onder de verantwoordelijkheid van Wenckebach valt een beschermd wonen locatie; de bewoners hebben een achtergrond van dakloosheid, verslaving en er is sprake van psychiatrische problematiek. Bij Huis en Haard Wenckebach kunnen bewoners permanent wonen, maar er is ook mogelijkheid tot uitstroming.
 
Zowel Wenckebach 1 als 2 bevinden zich op de Noordpolderkade in Den Haag en zijn gevestigd in een oud verzorgingstehuis. Het is een levendige locatie met een mix van doelgroepen. Zowel team 1 als team 2 van Huis en Haard Wenckebach is op zoek naar een  positieve en enthousiaste collega die van aanpakken weet.
 
Herstart
De afdeling Herstart is een 24-uurs voorziening. Er verblijven 50 dak- en thuisloze mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. De afdeling richt zich op doorstroom van cliënten (binnen 6 maanden) naar zelfstandig, begeleid of beschermd wonen. Cliënten krijgen een kamer en de basisbenodigdheden. We ondersteunen bij het vinden dagbesteding en of een baan. En leiden toe naar schuldhulpverlening, psychische ondersteuning, verslavingszorg en huisvesting.
 
We richten ons bij Herstart op versterking van de kracht van de cliënt en het herstel van het gewone leven. We gebruiken daarbij de SRH methodiek. We hebben veel aandacht voor herstel van relaties, dagbesteding en zinvolle vrije tijdsbesteding.
 
Voor deze locatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven sociaal pedagogisch werker.
 
Meer info kun je vinden via dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1n1xN5DagpM

Solliciteer uiterlijk 20 november 2019 via de solliciteerbutton op onze website. Dit doe je door allereerst je C.V. te uploaden. Vul dan je persoonlijke gegevens en contactinformatie in. Voeg vervolgens je motivatiebrief toe, waarin je uiteenzet waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.  Geef daarin ook aan welke locatie jou het meest interessants lijkt om te werken. Ga als laatste in op de vraag hoe jij jouw christelijk geloof dagelijks vorm geeft. 
 
Conform het wervings- en selectiebeleid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten bij gelijke kwaliteiten altijd voorrang.

Contactpersoon en informatie:
Heb je nog vragen over deze vacature? Voel je vrij om contact met ons op te nemen:
Functie-inhoud: Martine Bruggeman (Wenckebach 1)  – 06 12625429
                            Anna Czerniawska (Wenckebach 2) – 06 10536063
                            Adiël Vader (Herstart)                        - 06 55548092
Algemeen: Afdeling HR - 070-3115540

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.