Groepsbegeleider Beschermd wonen 32 uur

Voor de afdeling Lichtboei zijn wij op zoek naar een groepsbegeleider. Zoek jij een uitdagende baan waarin je je enthousiasme voor de zorg aan een kwetsbare doelgroep kwijt kunt? Dan ben jij de professional die wij graag willen leren kennen!

Als groepsbegeleider biedt je ondersteuning aan deelnemers van 23 jaar en ouder die onvoldoende gebruik maken van gangbare mogelijkheden en/ of zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Doel is om de deelnemers zo goed mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij.
De hulpverlening is kracht en systeemgericht en richt zich op alle leefgebieden en wordt zowel programmatisch als individueel aangeboden.

Als groepsbegeleider werk je onregelmatige diensten volgens rooster en biedt je individuele begeleiding op afspraak, conform het zorgplan. Tevens kun je ondersteunend of leidend ingezet worden bij groepsgerichte activiteiten zoals koken, sporten, sociale dagbesteding, e.d. In de praktijk ben je hiërarchisch ondersteunend aan een Woonbegeleider (hbo) en draag je samen met betreffende Woonbegeleider en 2 a 3 collega groepsbegeleiders, verantwoording voor een caseload. Deelnemers worden actief uitgedaagd mee te denken in de begeleiding en het afdelingsbeleid. Zij zijn vertegenwoordigd in een bewonerscommissie.

Onze afdeling
Beschermd wonen De Lichtboei is een woonvorm voor 52 mensen van 23 jaar en ouder met een dubbel diagnose: psychiatrische- en verslavingsproblematiek. De afdeling is verspreid over twee locaties die tegenover elkaar liggen. Deelnemers beschikken over een eigen kamer.

  • Afgeronde maatschappelijke/zorg opleiding MBO4 (dit is een vereiste voor de functie);
  • Je bent 32 uur per week beschikbaar;
  • Je vind het geen probleem om onregelmatig te werken in dag-, avond- en nachtdiensten.
  • we verwachten dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven.

Daarnaast ben jij communicatief vaardig om de cliënten te begeleiden en samen te werken met collega’s, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en stagiaires. Je bent bekend met krachtgerichte hulpverlening en vind het prettig om te resultaatgericht te werken binnen herstelgericht werkklimaat.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed. Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 12 maanden met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
  • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 6 die loopt van €2.219 en de €3.176 per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast heb je bij onregelmatige werktijden recht op een toeslag.
  • Reiskostenvergoeding van maximaal € 140 netto per maand afhankelijk van je reisafstand en werkdagen.
  • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
  • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
  • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling, eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar, €10 per maand tegemoetkoming zorgkosten en een vakantietoeslag van 8% per jaar.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Lijkt dit je wat? Solliciteer dan uiterlijk 8 april a.s. via de solliciteerbutton en upload je cv, brief en geef duidelijk aan hoe je jouw christelijk geloof dagelijks vorm geeft.

Voor informatie kun je contact opnemen met Lydia van Leeuwen, teammanager, op telefoonnummer 06-83215100 of mail naar l.van.leeuwen@legerdesheils.nl.

Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten voorrang.