Gezellig maatje gezocht voor onze kunstenaar

Voor de locatie Huis en Haard Wenckebach 1 zijn wij op zoek naar een gezellig maatje voor onze kunstenaar

Wat is een maatje?
Een maatje kan de ‘brug’ vormen tussen de instelling waarin de deelnemer verblijft en de maatschappij. Een maatje helpt om drempels te verlagen toont hierin veel begrip en geduld naar de deelnemer.

Als maatje investeer je in één op één contact met de deelnemer en biedt je ondersteuning aan het herstel van het gewone leven. Je biedt geen hulpverlening, maar je biedt sociaal contact op een manier die het beste bij meneer en jou past. Samen met de deelnemer onderneem je activiteiten. De deelnemer heeft interesse in kunst en is zelf ook actief als kunstenaar. Daarnaast vindt meneer het ook leuk om zo nu en dan naar de bioscoop te gaan of musea te bezoeken. Dhr. houdt van jazz muziek. 
 

Er moet geïnvesteerd worden in een vertrouwensrelatie wat soms veel geduld vergt. Daarbij is het nakomen van afspraken erg belangrijk.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep
 • Je bent sociaal betrokken en enthousiast
 • Je hebt ongeveer 2 uur per week of twee weken over
 • Je kunt motiveren en hebt een positieve inbreng
 • Je hebt de nodige levenservaring
 • Je spreekt de Nederlandse taal
 • Je respecteert de christelijke geloofsovertuiging van het Leger des Heils

Wat bieden wij jou?

 • Waardering, gezelligheid en begeleiding
 • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd.
 • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding of reiskostenvergoeding
 • Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van PEP. Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea.

 

Het Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag biedt onderdak, zorg en begeleiding aan mensen die niet in een veilige gezinssituatie kunnen opgroeien of niet zelfstandig kunnen wonen. Met een dak boven het hoofd, veiligheid, goede voeding en kleding bieden we de basisvoorwaarden voor een volwaardig bestaan. Door intensieve zorg en begeleiding wordt gewerkt naar het (her)vinden van zoveel mogelijk zelfstandigheid, begeleid dan wel zelfstandig wonen of terugkeer naar de gezinssituatie. Dit gebeurt in de verschillende voorzieningen en/of ambulante hulpverlening (www.legerdesheilsdenhaag.nl).

Vrijwilliger als brug naar de samenleving
Voor het herstel van het gewone leven heeft het Leger des Heils de maatschappij nodig. Voor het Leger des Heils zijn vrijwilligers mensen die voor de deelnemers een brug vormen van de marge naar het hart van de maatschappij. Vrijwilligers hebben hun eigen mogelijkheden en talenten om die brug te slaan. Daarom zoekt het Leger des Heils bewust gemotiveerde en betrokken mensen die ons mee willen helpen en/of  aandacht kunnen geven aan onze deelnemers om zo het herstel van het gewone leven mogelijk te maken.

Huis en Haard Wenckebach
Huis en Haard is er voor dak- en thuisloze mensen met psychiatrische problemen. In deze beschermde woonvorm krijgen de cliënten een eigen kamer en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dit maakt Huis en Haard voor velen een beschermd en veilig thuis. Huis en haard  Wenckebach 1, is een afdeling met ong. 25 bewoners. Alle bewoners hebben hun eigen kamer en sanitaire voorzieningen. Eet- en koffiemomenten momenten vinden gezamenlijk plaats in de huiskamer.

 

Bij belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met:
Priya Akkal, telefoonnummer 070-4155243 of per mail: p.akkal@legerdesheils.nl

Bij belangstelling voor vrijwilligerswerk in het algemeen, kun je contact opnemen met: vrijwilligerscoördinator Veralyna Broomans,  telefoonnummer 06-15423273 of per mail: v.broomans@legerdesheils.nl