Gastheer/gastvrouwen gezocht

Hoe werken wij?

Bij Domus krijgen cliënten een eigen kamer met douche en wc. Een cliënt deelt met zeven anderen een huiskamer en een keuken. Samen met de begeleiding wordt er gekookt en gegeten. Domus sluit aan bij wat de cliënt nodig heeft en staat naast de cliënt. De begeleider stemt met de cliënt zorgplannen af, die gericht zijn op dagbesteding, woonvaardigheden, lichamelijke en psychische gesteldheid, vrije tijd, verslaving, sociale contacten, financiën en zingeving. Bij Domus is het toegestaan om op eigen kamer te gebruiken. Hier worden wel individuele afspraken over gemaakt. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met verslavingszorg en andere instellingen.
Functieomschrijving:
Domus voorkomt dakloosheid, overlast en criminaliteit. Door mensen onderdak te geven, ontkomen ze aan de stress van het straatleven. Hierdoor neemt uiteindelijk het gebruik van drugs en drank af. Volgens onderzoek levert iedere euro die in deze groep mensen wordt geïnvesteerd, een grotere besparing voor de samenleving op. Hierbij valt te denken aan de inzet van politie en justitie, uitkeringen, ziekenhuiszorg en schadeverzekeringen. Wil jij hier als vrijwilliger aan mee werken? Wij zoeken op de maandag, woensdag en vrijdag een gastvrouw of gastheer van 09.00 tot 15.00 uur. Je taken zijn vooral mensen een welkom bieden, de deur voor ze openen, een praatje maken, een spelletje doen. Daarnaast zorg je voor de koffie en de lunch. Ook kun je gevraagd worden om boodschappen te doen, of deelnemers naar hun dagbesteding te brengen.
 

Wij vragen:
 

 • Je bent betrouwbaar en hebt affiniteit met de doelgroep,
 • Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen,
 • Je kunt insteken op een goede sfeer,
 • Je bent minimaal 18 jaar, je bent zelfstandig en stabiel,
 • Je hebt respect voor de doelstelling van het Leger des Heils.

 Wij bieden:
 

 • Je kunt mensen een warm welkom en een ‘thuis’ gevoel geven,
 • Je draait mee in een team van leuke collega’s,
 • Een WA- verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet,
 • Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie,
 • Waardering, gezelligheid en begeleiding,
 • Een passende vrijwilligersvergoeding.

                                                                                        
Afdelingsinformatie:
Domus biedt een thuis aan 24 mannen en vrouwen, die sociaal uitgesloten zijn als gevolg van complexe problemen. Domus is er voor hen die nergens meer welkom zijn. Voor ‘veelplegers’ waar de politie of justitie geen raad mee weet. Meestal zijn deze mannen en vrouwen langdurig verslaafd aan drugs en/of alcohol en spelen er psychiatrische stoornissen. In veel gevallen heeft dat tot overlast of ander ongewenst gedrag geleid, waardoor zij ook met politie en/of justitie in contact zijn gekomen. Domus haalt deze mensen van de straat. Vangt ze op, zorgt voor rust, woonruimte en ondersteuning en zet ze weer op eigen benen.
 

Reageren:
Voor inlichtingen of solliciteren, neem contact op met Elleke Huberts E.huberts@legerdesheils.nl of met Wilma van de Kamp Vrijwilligerscoördinator Regio Gelderland, via wilma.van.de.kamp@legerdesheils.nl   of 06-23780908