Financial Controller, focus opbrengstverantwoording

Ben je een financial die op zoek is naar een volgende uitdaging met maatschappelijke relevantie? Zie jij verbinding tussen geld en inhoud? Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA) is in verband met groei op zoek naar financial controller voor een 36-urige werkweek.

Als financial controller lever je een belangrijke bijdrage aan een solide financiële basis van het Leger des Heils. Je zorgt hiermee voor rust in de organisatie, zodat onze medewerkers de focus kunnen houden op de zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Dankzij jouw werk krijgen kwetsbare mensen weer perspectief in hun leven!
 
Het team Finance & Control draagt zorg voor het in control zijn van onze organisatie met een financiële exploitatie van € 80 miljoen en een grote diversiteit aan werksoorten (o.a. jeugdzorg, maatschappelijke opvang, beschermd wonen, ouderenzorg, LVB, thuiszorg, crisisopvang gezinnen, ambulante ondersteuning, buurtwerk Bij Bosshardt, 50|50 werk en talentontwikkeling, bestrijding mensenhandel). 

Binnen het team heb je onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

 • In afstemming met productie control verantwoorden van opbrengsten in het grootboek
 • Maandelijkse aansluiting Productie registratie en productie Facturatie
 • Ondersteuning bij de jaarafsluiting t.a.v. subsidie verantwoordingen met financiers en externe accountant
 • Maandelijkse controle en verwerking van financiële afspraken van overige opbrengsten.
 • Optimalisatie van processen en participeren in projecten;

 • HBO werk- en denkniveau met een afgeronde HBO - opleiding bedrijfseconomie of accountancy dan wel vergelijkbare werkervaring ;
 • Enthousiaste financial met (minimaal) 2 jaar relevante werkervaring die toe is aan een tweede carrièrestap;
 • Cijfermatig en analytisch sterk;
 • Heeft het vermogen om vanuit een grote hoeveelheid gegevens de essentie op te pakken;
 • Overstijgende benadering en een procesmatige aanpak;
 • Uitstekende beheersing van Excel;
 • Initiatiefrijk en kan zowel zelfstandig als in teamverband opereren;
 • Organisatie - sensitief en mondeling en schriftelijk vaardig op verschillende niveaus;
 • Oplossingsgericht en zin om deel uit te maken van een dynamisch werkveld;
 • Je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Naast een baan met impact bij een organisatie waar je graag bij wil horen en waar je trots op bent, hoort ook een materiële beloning. Het Leger des Heils volgt de CAO Sociaal Werk waarbij je op basis van opleiding en ervaring ingeschaald wordt in schaal 8. Deze loopt van minimaal €2.627,- tot maximaal €3499,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% en hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget) en persoonlijke ontwikkeling (Loopbaanbudget). Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in je duurzame inzetbaarheid. Wij bieden mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen zoals een eigen Leger des Heils Academie waar je trainingen kunt volgen. Verder zijn een telefoon en laptop van de zaak onderdeel van de functie.
 
Duur:
Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie om daarna je aanstelling om te zetten naar onbepaalde tijd.
Bij aanvang van het dienstverband dient iedere nieuwe medewerker in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan drie maanden.

Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA) is onderdeel (of werkeenheid) van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. GWCA is een organisatie waar ruim 1.200 mensen werken met een jaaromzet van EUR 80 miljoen en grote diversiteit aan zorg die wij leveren (o.a. ambulant werk, bij bosshardt buurtwerk, soepbus, dag- en nachtopvang, beschermd wonen, hulp aan slachtoffers mensenhandel, jongeren, crisisopvang gezinnen). Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. In Nederland staan 6.500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor circa 75.000 mensen (op jaarbasis). Voor meer informatie zie onze website: www.legerdesheils.nl.
 
Ons team
Het team finance & control maakt onderdeel uit van het Bedrijfsbureau van Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam waarin de ondersteunende diensten samenwerken.
 
Vanuit afdeling Control wordt nauw samengewerkt met het team productie control om de (financiële) bedrijfsvoering van GWCA op orde te houden. Het Bedrijfsbureau bestaat hiernaast uit de afdelingen HRM, Vastgoed, & Facility en Directiezaken. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de collega’s op het hoofdkwartier in Almere waar onder andere de ICT dienstverlening centraal is georganiseerd. 

We zien jouw sollicitatie met motivatie en uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vergezeld van jouw  curriculum vitae graag tegemoet via onze site  http://www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/ vóór 15 juni 2020. Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.
 
Solliciteren doe je via de solliciteerbutton op onze website. Dit doe je door allereerst je C.V. te uploaden. Vul dan je persoonlijke gegevens en contactinformatie in. Voeg vervolgens je motivatiebrief toe, waarin je uiteenzet waarom jij dé ideale kandidaat bent voor deze functie.  Ga als laatste in op de vraag hoe jij jouw christelijk geloof dagelijks vorm geeft. Conform het wervings- en selectiebeleid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten bij gelijke kwaliteiten altijd voorrang.
 
Contactpersoon en informatie:
Piet van Roode, Concern Controller
Telefoonnummer: 06- 53700188
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld
voor meer informatie en reactie zie onze website: www.legerdesheils.nl