Enthousiaste Teammanager gezocht voor locatie het Kompas (28-32 uur)

Ben jij sociaal vaardig, doortastend en beschik je over een helikopterview? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en verbindende teammanager die verder wil bouwen aan de professionalisering  van de zorg op basis van herstelgericht werken.
 

Als teammanager geef je leiding aan een team bestaande uit circa 10-12 FTE. Je stuurt de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden aan en begeleidt, instrueert, coacht en motiveert je medewerkers waar dit nodig is. Je zorgt voor een goede kwantitatieve en kwalitatieve bezetting zodat medewerkers de doelstellingen van hun werkzaamheden kunnen realiseren. Je bent verantwoordelijk voor het leveren van verantwoorde zorg binnen de geldende kaders (ook de financiële kaders) van het Leger des Heils. Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en innovatie van de afdeling.

 

Verder zorg je voor goede communicatie binnen de organisatie (management en ondersteunende processen) en met de externe keten. Gelet op de functie zal je zowel in- als extern als een spin in het web moeten opereren en de juiste verbindingen moeten weten te leggen. Je rapporteert aan de manager primair proces.

  • Afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD of SPH aangevuld met een managementopleiding;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende;
  • Kennis van en ervaring met de MO-doelgroep en/of gezinnen is een pre;
  • Kennis van de sociale kaart van de betreffende regio is een pre;
  • Coachende, motiverende en inlevende leiderschapsstijl;
  • Plan- en organisatievermogen en analytisch vermogen;
  • Toekomstgericht, samenwerkingsgericht, overtuigend en besluitvaardig;
  • Goede communicatieve vaardigheden voor het vertalen van beleidsplannen en het onderhouden van contacten met in- en externe contactpersonen.

We verwachten dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft.

Het salaris wordt ontleend aan de CAO Sociaal Werk, schaal 10 (tussen de € 2.947 en de € 4.420 bruto per maand). Daarnaast krijg je de beschikking over een individueel keuzebudget (waaronder je vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering) en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Het MCR
Het Maatschappelijk Centrum Rotterdam e.o. (MCR) is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) van het Leger des Heils. Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen die in Rotterdam en omgeving een beroep op ons doet recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. De basis van dit werk is gelegen in het Evangelie van Jezus Christus. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gerichte zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele cliënt.

Het MCR werkt intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewoners-organisaties en overige belangrijke partijen.

Ons team; het Kompas
Binnen de mooie locatie Het Kompas in Gouda bieden we verschillende vormen van dienstverlening, o.a. nachtopvang (18 bedden) en trajecten voor individuen en gezinnen. De dienstverlening wordt aangeboden aan kwetsbare burgers van de regio Gouda. Zowel binnen als buiten het Kompas wordt intensief samengewerkt met partners waardoor de keten van zorg zo optimaal mogelijk kan plaatsvinden. Daarnaast huisvest Het Kompas de Jongeren Opvang Midden Holland (JOMH) met acht vaste plekken en drie crisisbedden. De groepsbegeleiding wordt vormgegeven door medewerkers van drie organisaties: Eleos, Kwintes en het Leger des Heils. Daarnaast wordt er actief gebruik gemaakt van de inzet van ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Als manager van het Kompas ben jij verantwoordelijk voor de operationele aansturing van deze samenwerking.
 

Solliciteer dan voor 25 januari a.s. op deze vacature. Graag ontvangen we van jou de volgende documenten:
 
- Je cv;
- Je motivatie voor dit werk, geef hierin duidelijk aan welke locatie jouw voorkeur heeft.
 
Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten voorrang. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
Vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met: Simon Wittenbols (manager primair proces). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 010-2229888.