Chauffeurs (vrijwilliger) m/v

Domus Vrieheide

Oude Brunssummerweg 76,

6414SL Heerlen

Uren: Oproepkracht

Als chauffeur houd je je bezig met het vervoeren van cliënten van Domus Vrieheide naar plekken in de stad, zoals een winkelcentrum, tandarts, dagbesteding. Om deze taak goed uit te kunnen voeren is een gedegen transportadministratie en schoonhouden van het voertuig erg belangrijk.

  • Je bent in het bezit van het rijbewijs B en hebt ruime rijervaring
  • Je beschikt over enige schriftelijke en administratieve vaardigheden (bijhouden kilometerregistratie en cliëntgebonden rapportage)
  • Je hebt kennis van de stad en de wegen in Heerlen - Parkstad
  • Je hebt kennis van de doelgroep en bewogenheid om met onze cliënten om te gaan
  • Je bent geduldig, kan omgaan met agressie, bent in staat om grenzen te stellen en kunt indien nodig de-escalerend optreden
  • Je kunt communiceren op het juiste niveau met cliënten, medewerkers en andere contacten van het Leger des Heils
  • Je bent op regelmatige basis beschikbaar
  • Je hebt een positief levensovertuiging en kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven
  • je bent bereid een VOG aan te vragen

Voor vrijwilligersfuncties zijn geen arbeidsvoorwaarden van toepassing, wel een onkostenvergoeding.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Domus Vrieheide  is een woonvoorziening in Heerlen , met plek voor 25 chronisch alcohol-drugsverslaafden met veelal een licht verstandelijke beperking. Naast hun verslaving speelt vaak een veelvoud aan problemen op het gebied van lichamelijke gezondheid, psychiatrie, sociale vaardigheden, financiën en zingeving. Vrieheide biedt een woonplek, begeleiding en zorg. Het bieden van structuur is hiervan een belangrijk onderdeel. Elke bewoner krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen, met wie gezamenlijk een plan wordt opgesteld dat aansluit bij de mogelijkheden van de bewoner. In Vrieheide  heeft afkicken geen prioriteit, het is de cliënten toegestaan om op de eigen kamer alcohol en drugs te gebruiken. Wel wordt nauw samengewerkt met Mondriaan Verslavingszorg om de verslaving hanteerbaar te maken.
 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Eva van Houtem, afdelingshoofd van Domus Vrieheide  telefoonnummer 06- 15 83 68 58 of met Bionda Hengelbrock vrijwilligers coördinator van het Leger des Heils.

Reageren kan met motivatiebrief en cv via onderstaande mailadressen:  

eva.van.houtem@legerdesheils.nl
ldh-lb.vrijwilligerscoordinator@legerdesheils.nl