Buurtmedewerker Herstart in Utrecht (18 uur p.w.)

Wil jij bijdragen aan een goede sfeer en omgang met de buurt bij onze nieuwe locatie Herstart in Utrecht? Dan komen wij graag met je in contact voor deze vacature van Buurtmedewerker Herstart.
 

Als Buurtmedewerker Herstart maak je deel uit van het team inloop dat werkt op Herstart. Herstart is een combinatie van inloop, opvang en hulpverlening aan de Nieuwegracht. Om een goede sfeer rond Herstart te bevorderen en inbedding van Herstart in de buurt te stimuleren, werken we met enkele Buurtmedewerkers.
Als Buurtmedewerker van Herstart ben je voornamelijk buiten in de omgeving van de locatie met als primaire taak het voorkomen van overlast op en nabij de Nieuwegracht 92. Jij bent het gezicht van het Leger des Heils voor de bezoekers en buren. In je dienst (van 9.30-18.30 uur) leg je op een  gastvrije en klantvriendelijke manier contact. Je groet mensen actief, gaat een praatje aan en je draagt zorg voor de omgeving. Als er vuil op straat ligt, ruim je dit op. Wanneer er sprake is van overlastgevend gedrag spreek je de mensen hier op aan. Je stemt af met de inloopmedewerker over bezoekers en buren en bent zo nodig de schakel naar politie, Boa’s of Veldwerk.

  • Een afgeronde MBO opleiding
  • Openheid en betrokkenheid bij anderen
  • Het vermogen om de-escalerend op te treden en om te kunnen gaan met verbale agressie
  • Een BHV/EHBO cursus of de bereidheid deze te behalen;
  • Goede communicatieve vaardigheden, klantvriendelijkheid en representativiteit
  • Een Christelijke geloofsovertuiging en een onderschrijving van de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren.
Je wordt afhankelijk van je opleiding en werkervaring ingeschaald in functiegroep 6, minimaal €2.219,- en maximaal €3.176,- van de CAO Sociaal Werk bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Bij deze CAO hoort een eindejaaruitkering van 8,3%. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en bieden we je een pakket aan aanvullende arbeidsvoorwaarden, waarin je zelf keuzes mag maken.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is gericht op kwetsbare mensen die hulp nodig hebben en het niet alleen redden. Hierbij hebben wij de focus op mensen bij wie zich problemen op meerdere leefgebieden voordoen en die geïsoleerd dreigen te raken of dat al zijn: mensen zonder helper. Onze hulp en ondersteuning is hierbij gericht op het herstel van het gewone leven.

Herstart is een inloop- en opvangvoorziening aan de Nieuwegracht 92. Deze voorziening voor daklozen bestaat uit een inloop (overdag), hulpverlening, activering en opvang (30 plekken).
De Inloop is elke dag van 10-18 uur geopend voor daklozen. Er is een ziekenboeg, en andere opvangplekken, waarvan een deel in samenwerking met het Stadsteam Herstel.
Het Stadsteam Herstel maakt ook deel uit van Herstart, dit is een samengesteld team van alle organisaties die werken met dak- en thuislozen.

Wacht dan niet langer en solliciteer met je CV en motivatiebrief uiterlijk 31 mei via de solliciteerbutton. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede week van juni.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marlies Graafland (coördinator Inloop Herstart) 06-83449829.